De digitale tochograaf.

Een paar jaar geleden besloot de EU. Dat de digitale tochograaf in europa ingevoerd zou worden. Dit te meer om het rijtijden besluit beter te kunnen controleren. En als ze toch even 'bezig' waren had m'n even dat rijtijden besluit eventjes aangepast aan de nieuwe normen en waarde. Want alle chauffeurs ongeacht type voertuig werken gemiddeld z'n 50 a 70 of meer, uur in de week. En dat was tegen het zere been van alle 'rooie' politieke partijen in de gehele EU. En tot aantal jaar terug waaide er flinke 'linkse' wind door europa met als gevolg dat m'n de 48 Uurige werkweek heeft ingvoerd. Dat klinkt veel, Maar als je 60 uur gewend bent scheelt dat toch flink in loon. En met z'n digitale tochograaf kun je die 48 urige werkweek makkelijker controleren. En op deze manier helpt de tochonolgie het capitaalisme onder de werknemers de kop in te drukken.

En het werkt. De gemiddelde chauffeur is in de laatste 10 jaar een echte 'moraal ridder' geworden. Goed terug naar de digitale tachograaf. Vanaf Mei 2006 moeten alle nieuwe Vrachtwagens en Bussen z'n ding hebben. Om met z'n voertuig te mogen rijden heb je een pasje nodig dat je in de een dergelijke tachograaf moet stoppen. Dus naast alle andere papieren die je mee moet sleuren is er ook nog een pasje voor de digitale tachograaf bij gekomen. Om enig idee te krijgen wat voor een documenten een vrachtwagen met aanhanger/opleggger in het internationale wegvervoer minimaal mee dient te nemen. Zal ik ze nu eventjes opsommen: "Nationale Niwo vergunning, Internationale Niwo vergunning, Rijbewijs, Vakbekwaamheids diploma (CCV), Kenteken bewijs Deel 1 en 2 Moterwagen, Kenteken bewijs aanhanger, Groene kaart moterwagen, Groene kaart aanhanger, APK keurings bewijs moterwagen, APK keurings bewijs aanhanger" Dit moet je minimaal mee sleuren. En dit kan er ook nog bij komen: "Vrachtpapieren, Eurovignette, Douane Documenten, ADR certificaat, Koelwagen Certficaat" En nu het ook nog het insteek pasje voor je digitale tachograaf. %##^$&#@%$^$#%%#$

Aanvragen insteek kaart (Chauffeurs pas)

Z'n insteek kaart kun je dus niet bij de kiosk op de hoek bij Albert Heijn kopen. Die moet je aanvragen bij Inspectie van Verkeer en Waterstaat. (IWV) Mijn baas heeft nieuwe auto's gekocht met z'n digitale tachograaf. En vond dat alle chauffeurs maar z'n insteek kaart moesten aanvragen. Dus iedereen kreeg een aanvraag formulier toegestuurd. Dat je moest invullen en terug moest sturen met pasfoto. Zo gezegd zo gedaan.

Op een gegevenogenblik hadden de meeste hun pasje gekregen. Ik dus niet. Ik zal eens gaan bellen. En dan vertellen ze dood leuk dat iemand een kopie aanvraagset had aangevraagt! En dat het nog 2 weken ging duren. en als deze aanvraag niet ingedient was dat het pasje allang gehad zou hebben. Maar ik had thuis nog geen kopie aanvraag set gekregen. 2 dagen later valt de kopie aanvraag op de deurmat binnen. Met een acceptgiro die dezelfde betalings kenmerk had dan vorige. Baas uitgehoort of die een kopie aangevraagt. Dat bleek niet het geval te zijn.

3 weken later kwam ik terug van vakantie. Naast een berg rekeningen natuurlijk geen pasje. Dus weer gaan bellen. En die vent beweerde dat er 2 aanvragen gekregen heeft 2 keer betaald is. En op de vraag of ie dat niet vreemd vond? Antwoorde hij : "Het staat zo in het systeem" En dat ik maar moest gaan wachten."

Het is immers duidelijk dat er toch nog wat bugs in hun systeem zitten! En dat ze dat niet willen erkennen. De amtenaren bij het IWV belanden eerder met een muis arm in WIA dan ik mijn pasje krijg, Met dat gepruts aan 'hun' systeem. Het duur zeker nog tot eind November. En ik krijg hier toch zoooooooooooooo de Schijt van!!!!!

Dat is nog niet het ergste

Een van die nieuwe wagens was mij bedoelt. Nu krijg ik eindelijk naar 10 jaar voor eerst een nieuwe auto. En dan mag ik er niet mee rijden, omdat ik geen pasje heb. Tsja zie hier, ik faal in de liefde, werk, en geluk. Ben van plan om mijn naam in Donald Duck te veranden. Want het 12 Ambachten en 13 ogelukken bestaan beoefen ik inderdaat uit. En het plaatje is helemaal compleet als ooit nog eens een 'Kwik kwek en Kwak' voor de deur staat.