2019
Daantjes Weblog.


Menu 2020
Jaren overzicht

December 2019

November 2019

Oktober 2019

September 2019

Augustus 2019

Juli 2019

Juni 2019

Mei 2019

April 2019

Maart 2019

Februari 2019

Januari 2019

Menu 2018

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Het nieuwe werk.

Na 2 weken door een mentor chauffeur ingewerkt te zijn. Was het tijd om zelfstandig te gaan rijden. En dat ging opzicht goed.😃 Na mijzelf een defensiever rijstijl aangeleerd te hebben voelt om met een vloeistoffen tank rijden weer als vanouds aan.😃

En de karma heeft ook al flink toegeslagen. Ik kwam bij een klant aan om 5 ton vet onder druk te lossen. Daantje sloot de slang aan. bracht de tank op druk. toen de tank eenmaal op druk was. Eindafsluiters open gezet. Naar boven op de tank geklommen om de bodem afsluiter open te draaien. Toen deze eenmaal open stond. Keek ik aan de achterkant naar beneden of alles goed ging. En het vet spoot aan alle kanten uit de tank. Zo snel als mogelijk de bodem afsluiter weer dicht gedraaid. En bij controle bleek n van de ringen van het broekstuk los te zitten. Het broekstuk is een koppelbuis die bij een achter losser alle tank compartimenten met elkaar verbind. Het voordeel hiervan is dat wanneer een compartiment vol of leeg is. Alleen de kranen hoeft om te zetten. En de slang niet hoeft om te koppelen. Maar dat vet wordt snel hard wanneer het afkoelt.

Het lossen ging hierna erg langzaam. De operator deed de eindafsluiter dicht zodat hij zijn eigen leiding kon doorblazen met perslucht. Dat het vet dan stil stond in de lospijp van de tank. En op deze manier hard aan het worden is was kennelijk niet zijn probleem. Op een gegeven ogenblik was de lospijp van de tank dicht en moest ik contact gaan zoeken met de planning. Zodat het geregeld kon gaan worden dat lospijp ontstopt werd. Daar was de planning niet blij mee. Na het ontstoppen van de lospijp. Terug naar de fabriek om te gaan lossen. De operator van dienst en dat was een andere die mij eerder had geholpen. kreeg de fabrieks installatie niet gereed om de tank te lossen. Ondertussen keek ik eens in de losbuis van de fabriek en die bleek voor de helft verstopt te zijn met vet. En dat was de echte oorzaak waarom het zo moeilijk ging. Toch opnieuw zonder broekstuk begonnen met lossen. En ik was ruim een uur bezig om 5 ton de lossen.😕

Maar verder gaat alles op rolletjes.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
11 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
2 *
Bezoekers zijn
boos.
2 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
1 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
08-12-2018 06:57:49
hoi daan
leuk om zo van je nieuwe baan wat te lezen
Naam : Anoniem
08-12-2018 08:13:33
Al doende leert men Daantje. Veel succes bij je nieuwe werkgever. Groet Bart B.
Naam : Anoniem
16-12-2018 21:35:34
Hoi Daan.


Alle begin is moeilijk.

Transporteren, o.a. lossen/laden, van vetten is vaak moeilijk. Probeer tijdens het transport de temperatuur op een redelijk peil te houden.
Daarmee worden je werkzaamheden vergemakkelijkt.

En als je bij de ontvanger stuit op verstoppingen in hun leidingen kun je daar niets aan doen.

Vaak proberen ze je als chauffeur daarvan de schuld te geven.

Verder succes gewenst.

Met vriendelijke groet.

Peter.Peter.
Naam : Planner met gezag
17-12-2018 12:39:01
Vroeger was niet alles beter maar wel leuker. Ik herinner mij nog dat we op zaterdag met 3 auto's, geladen met zakken cement van 50 kg. per stuk, naar Boekel reden om ff 75 ton cement te gaan lossen. De eerste chauffeur fungeerde als chauffeur dwz hij moest zowel een oplegger als een aanhangwagen, 3 assige, geen middenas aanhangwagen, achteruit vanaf de rijweg naar een klein stalletje rijden waar de andere chauffeur's om beurten de zakken voor moesten zetten zodat Leo van Moorsel de zakken in het kleine stalletje tot wel 15 zakken hoog kon opstapelen. Ondertussen moest de 1e chauffeur de auto's steeds een beetje verzetten zodat Leo niet te ver moest lopen met zijn zware last op zijn schouder cq hoofd en de volgende auto klaar te maken voor de volgende lossing. Na afloop ca 2 uurtjes werd er dan gezellig koffie gedronken bij Harrie in de keuken waar de kleine Leontine rond huppelde.
Het is maar goed dat die tijd veranderd is, maar het was wel veeeeeeel gezelliger.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

2020 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.