2024
Daans
meningen arsenaal.


Menu 2025
Jaren overzicht

Mei 2024

Mei 2024

April 2024

Maart 2024

Februari 2024

Januari 2024

December 2023

November 2023

oktober 2023

Menu 2023

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

De deeltijd hernia.

Daantjes gezondheid zit in letterlijk in de lift die maar langzaam omhoog gaat. Daantje ligt er op het werk er al 3 maanden eruit En wilt graag wel weer eens aanvangen met zijn oorspronkelijke werkzaamheden. Natuurlijk er is thuis nog wel genoeg te doen. De wond is bijna dicht. Nu moet het overtollige vocht uit mijn benen. Zodat Daantje nieuwe steun kousen kan laten aanmeten, zodat Daantje weer aan het werk kan. En omdat allemaal te regelen loopt Daantje continu tegen muren in de gezondheidszorg. Lang leve Nederland, regeltjes land. Ene arts gelooft niet in het zwachtelen van benen omdat de zwachtel van je benen zakt. Dus ik moest me bij een fysiotherapeut melden voor Oedeemtherapie met de lymphen pers.

Dus Daantje belt de fysio voor een afspraak en Daantje kon de volgende dag al terecht. 😃 (Yes!!) Alleen toen Daantje bij de fysio was kreeg hij te horen dat er toch gezwachteld moest worden en dat er een verwijzing nodig is. 😡 (#%&@!!) En zo gaat nu al de hele tijd. Dus Daantje moet zijn huisarts weer bellen. om het allemaal weer te regelen en dat kost weer meer tijd. Tijd die ik liever weer op de wagen zit in plaats van op kantoor voor alternatieve werkzaamheden.

Binnen de gezondheidszorg werkt er bijna niemand meer dan 30 uur. Afspraken maken met zulke werknemers is een regel rechte ramp. met mensen die maar 2 a 3 dagen in de week beschikbaar zijn. de norm is lijkt hoe hoger opgeleid hoe minder m'n werkt. Als Daantje om minder uren vraagt dan kan het allemaal niet. werk al bijna 30 jaar continu 50 a 60 uur in de week. En dat ben ik meer dan beu. Zeker nu anno vandaag dat 40 uur nog niet eens de norm is. Ondertussen verhoogd m'n wel de pensioen leeftijd. Het grote excuus daarvoor is dat iedereen langer leeft. Als je volgens de Hollandse randstad norm leeft dan zit je tot 25e op school. Vervolgens ga je dan max 30 uur werken. Zet een paar koters op de wereld een mooi excuus om dan 20 maar 20 uur te werken. En zo ben je op je 65e nog inderdaad nog niet versleten. Maar wanneer je op je 46e nog alleenstaand is valt buiten de randstad norm en al die zorgmedewerkers waar afgelopen 3 maanden mee te maken gehad heb vinden dat maar al te vreemd. En dat laten sommige ook merken.

Waar is het zo fout gegaan met Daantje? Door verliefd te worden op de verkeerde vrouwen. Een tante van zij er ooit eens over. Phora?? Je komt toch niet thuis met iemand die zo heet! Een heks noem je zo. Maar Tante had wel gelijk Daantje is behoorlijk vervloekt. Tsja, ze was wel de knapste van de school.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
2 *
Bezoekers zijn
boos.
0 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
7 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
5 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
13-03-2024 10:13:59
was weer leuk verhaal Daantje, ik zit te wachten op nieuwe heup, maar gaat zo,n lange tijd overheen, eerst kreeg ik een spuit en dan over 6 weken terug komen as spuit geholpen heeft dan geen nieuwe heup en ligt ergens anders aan.Nou ik moet zeggen heeft niet geholpen, maar hoe dan ook wens je veel Beterschap Daantje gr Piet verstegen
Naam : Anoniem
14-03-2024 23:02:54
Ik werk in de gezondheidszorg en wel zeker meer dan 2 a 3 dagen 🤣🤣
Naam : Daantje
16-03-2024 01:40:13
Er zijn altijd uitzonderingen. Er zullen altijd individuen die meer 2 a 3 dagen werken en inclusief op koopavonden. 😃😃
Naam : Anoniem
17-03-2024 11:43:21
Je zit in de gezondheidsmallemolen.

Zeg maar niet tegen je baas dat je minder wilt werken.

Een oom van mij woonde eertijds in Belgie.
Hij had een gering probleem met zijn gezondheid.
Bezocht zijn huisarts. Moest alle medische kosten
zelf betalen.

Wat gebeurt er vervolgens?

Die huisarts hield hem aan het lijntje.
De ene keer was het dit, de andere keer dat.
Mijn oom werd er doodziek van.
De rekeningen bleven maar binnenkomen.
Hij haakte af.

En 10 jaar later overleed hij op 80-jarige leeftijd.
In zijn slaap. Zonder medische indicatie.

Probeer zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan
op de vrachtwagen.

50, 60 uur per week. Dat houdt je gezond en levendig.

En zet vrouwen maar uit je hoofd.
Dan moet je nog (veel) meer werkuren maken.

Gegroet en snel beterschap gewenst.

Chauffeurs onder elkaar.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.