2023
Daantjes Weblog.


Menu 2024

Jaren overzicht

December 2023

November 2023

oktober 2023

September 2023

In september helaas niet kunnen bloggen.

Augustus 2023

Augustus 2023

Juni/Juli 2023

April/Mei 2023

Maart 2023

Februari 2023

Januari 2023

Menu 2022

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Krijg een brief van de bank.🙀

Op dit moment bankiert Daantje bij de Rabobank. Daar heb ik 2 betaalrekeningen lopen. op de ene betaalrekening komt mijn loon binnen en worden alle verplichte zaken en luxe dingen mee betaald. Van de andere betaalrekening wordt voornamelijk mee gepind. Binnen de Rabobank app kun je rekeningen een eigen naam geven. De ene heet ook hoofdrekening. En de andere rekening heet Portemonnee rekening. En op die Portemonnee rekening zat een krediet van €500,00 Zodat wanneer Daantje boodschappen deed niet meteen krap bij kast zit op zijn portemonnee rekening. Natuurlijk met al dat telefoon app geweld van vandaag de dag is het wel heel makkelijk geworden om snel geld tussen je eigen rekeningen over te maken. Op een dag kreeg ik een brief van de bank dat het krediet op deze portemonnee rekening opgeheven wordt wegens gebrek aan inkomen.

Dus Daantje belt meteen zijn baas. En die bevestigde ook dat Daantje alleen 2 weken vakantie had en niet ontslagen is.😇 Ik heb een rekening bij de Rabobank lopen die staat flink positief en mijn beleggingen staan gaan ook goed. En dan is een krediet van €500 is ineens een probleem. 😵 Sorry, hoor het is weer een rare gang van zaken. Vroeger 'toen geluk nog gewoon was' had de Rabobank in ieder dorp een vestiging. Vandaag de dag moet je 0800 nummer bellen als er iets is. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat een leverancier zijn eigen dienst verlening doodleuk stopt zet.

Maar Daantje heeft toch eens naar dat 0800 nummer gebeld om zich te beklagen. En wat blijkt? Nieuwe beleidsregels hebben bepaald dat het product: "kort rood staan" alleen maar op rekeningen mag worden afgenomen waar met een salarissysteem regelmatig salaris wordt op gestort.😕 En op Daantjes portemonnee rekening komt Daantjes inkomen niet op binnen. Daantje kreeg ook te horen dat relatief veel mensen in de problemen zitten door het product: "kort rood staan" Je verwacht wanneer je goed bent voor de Bank dat de Bank ook goed voor jou is. Maar dat is een illusie. Daantje kan prima zonder het product: "Kort rood staan" Maar het gaat mij hier ook om het principe. Een product waar ik jaren gebruik van maakt wordt stop gezet omdat anderen er niet verantwoord mee om kunnen gaan. 😲

En dat is een groot probleem binnen deze samenleving aan het worden. Omdat velen van ons onverantwoord bezig zijn. wordt de verantwoording gelegd bij de leverancier of verhuurder. Dat zulke constructies uiteindelijk verlammend werken schijnt niemand nog te interesseren.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
8 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
2 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : anoniempje
04-02-2023 03:10:33
Tja,.... waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.