2023
Daantjes Weblog.


Menu 2024

Jaren overzicht

December 2023

November 2023

oktober 2023

September 2023

In september helaas niet kunnen bloggen.

Augustus 2023

Augustus 2023

Juni/Juli 2023

April/Mei 2023

Maart 2023

Februari 2023

Januari 2023

Menu 2022

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Daantje is crimineel

Een aantal jaar geleden kwam Daantje tot de conclusie dat het verstandig was om zijn hypotheek voor een 'klein deel' af te lossen. Hierdoor verdwijnt de zogenaamde risico opslag. En daarmee worden mijn woonlasten zeer betaalbaar. Daantje houdt van betaalbare lasten.🤑 Dus Daantje begon goed te sparen en te beleggen.😆

Aantal jaar geleden loste ik z'n 15000€ af. En dit jaar heb ik weer 15000€ afgelost van mijn hypotheek. En heb nu een stuk lagere lasten als toen Daantje aan het "de Wel" project begon. Dat opent mogelijkheden voor zoals minderwerken. En toen kreeg Daantje een brief van Woonfonds. De hypotheek verstrekker. Zij willen weten waar de €15000 vandaan kwamen. Bij deze brief zat ook folder waarom woonfonds ineens dit soort vragen gaat stellen.

Daantje werkt z'n 50a60 uur in de week heeft veel moeite gedaan om die 30K bij elkaar te krijgen. En nu moet Daantje op zijn 46ste gaan uitleggen hoe ie aan zijn geld komt? 😡 De wetgeving is in Nederland is zodanig aangepast dat er een meldingsplicht is voor alle verdachte financiële transacties. Is een klant niet overtuigend dan moet er melding gedaan worden bij de Financial Intelligent Unit. Deze "FIU" heeft ver gaande bevoegdheden om transacties internationaal te onderzoeken.

M'n heeft er al over om verdachte transacties vanaf €100 al aan te merken. Maar wat zijn verdachte transacties? en wie bepaald wat een verdachte transactie is? De overheid heeft de opsporing van verdacht en zwart geld bij de financiële instellingen zelf gelegd zij kunnen zware boetes krijgen wanneer hun toezicht op de geld stromen van hun klanten volgens de overheid onvoldoende is. Een financiële instelling moet dus controleren wat hun klanten met hun eigen geld uitspoken. En dit gaat dus ver.

Het gaat allemaal te ver in Daantjes ogen. Het is Daantje een doorn in het oog dat de Overheid een soort financiële stasi opricht om criminelen op te kunnen pakken. Dit systeem gaat er toe lijden dat er veel onschuldige burgers financieel doorgelicht gaan worden. Het motto "Schuldig tot tegendeel bewezen is" is daarbij leidend. Zulke zaken passen niet in een vrijstaat dat Nederland en de EU beweerd te zijn. Dat is kwalijke zaak. Doordat het wetgeving is heb je geen poot om te staan. Wanneer je een advocaat hiervoor raadpleegt zal die adviseren gewoon mee te werken. Heb je veel contant geld in je onderneming? rouleren er biljetten van €500 of €200 zijn allemaal al verdachte zaken. of zelfs wanneer je een simpele ziel bent werkend voor ITC die 15K hypotheek aflost is verdacht.

Dit zijn internationale afspraken tussen meerdere landen. Maar hoe ver moeten we gaan om zwart geld en terrorisme tegen te gaan. Voor sommige politici kan het niet ver genoeg gaan. grijpen zelfs naar Oost-Europese methodes om hun burgers te controleren. Hoe lang zal het duren voordat FIU met hun 'dienstverlening' de stasi of KGB overtreft of al overtroffen heeft? Willen we een samenleving waar we elkaar controleren?


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
7 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
2 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
13-08-2023 23:01:08
De Rabobank doet daar ook aan mee.
Transacties die binnen een jaar een bedrag
van ca. €30.000 te boven gaan worden
onderzocht. In opdracht van de overheid.

De Rabobank zelf wordt regelmatig stevig
beboet door de overheid.
Niet met een bedrag van enkele
duizendjes maar met miljoenen……

Het kan verkeren. Je mag legaal sparen.
Als je te veel spaart, zuinig leeft enz.
ben je ineens een mogelijke fraudeur.
Naam : Anoniem
16-01-2024 22:20:34
Hahaha,
Is mij ook overkomen toen ik notabene geld wilde overplaatsen naar een andere bank, waar ik al jaren een rekening had.
Waarom ik zo’n bedrag weghaalde bij de ABN. Simpel, omdat ik bij jullie moet betalen om mijn geld te bewaren.
Belachelijk!
Mijn opdracht bleef gewoon hangen. Ben ikanderhalf uur telefonisch mee bezig geweest om het alsnog voor elkaar te krijgen.
Idoterie

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.