2023
Daantjes Weblog.


Menu 2024

Jaren overzicht

December 2023

November 2023

oktober 2023

September 2023

In september helaas niet kunnen bloggen.

Augustus 2023

Augustus 2023

Juni/Juli 2023

April/Mei 2023

Maart 2023

Februari 2023

Januari 2023

Menu 2022

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

SSN West Friesland express

Daantje is mee geweest met de SSN west Friesland express mee geweest. Deze stoomtreinreis ging van Rottardam naar Enkhuizen voor een bezoek aan het Zuiderzee museum. Om daarna de boot over het IJsselmeer naar Medemblik te gaan. Waar een stoomtram van de HSM het hele gezelschap weer terug naar Hoorn brengt. Daar waar de SSN stoomlocomotief vers water en kolen gekregen heeft voor de terug reis naar Rotterdam. En deze keer gaat Daantje niet alleen. Erwin, Alex, Jelle & Judith gingen met Daantje mee. op de stoomtrein. De stoomtrein bestond uit de stoomlocomotief 23023 de rijtuigen van de SSN. Aan de andere kant van de trein bevond zich 1251 van Railexperts. Deze locomotief is de voormalige 1215 van de NS. En dit eigenlijk een hele bijzondere locomotief. De NS 1200 serie werd na tweede wereld oorlog ontworpen na een Amerikaans design en gebouwd door werkspoor in Utrecht. Locomotief 1215/1251 kwam in dienst bij de NS in Mei 1952. En zij is de enigste 1200 die nog rijvaardig is. 😍

Doordat ik zeer bijzonder gezelschap bij me had. heb ik weinig foto's van de trein kunnen maken. opzicht wel jammer. Zeker wanneer er een heuse 1200 in de trein zat. De stoomstichting gebruikt normaal een 2400 diesellocomotief als extra loc. Deze tweede locomotief is nodig om te trein de andere kant op te kunnen trekken. Enkhuizen is namelijk een kop station. 2400 Diesellocomotief weegt 60 ton terwijl de 1251 z'n 108 ton weegt. En wanneer die stoomlocomotief de trein trekt dan hangt de tweede locomotief als een deadwight aan de trein. Als stoomtreinliefhebber hoor je die 108 ton extra duidelijk aanwezig is. 😍 De stoker zal dat ook wel merken. 😌

Eenmaal in Enkhuizen gingen we wat met z'n alle wat eten. Om daarna met de boot naar het Zuiderzee museum te gaan. Daar nog een paar uur rondgekeken in het buitenmuseum. Om met de boot naar Medemblik te varen. In Medemblik stapten we stoomtram naar Hoorn. De tijd was veels te kort om nog in Medemblik te kijken. Toen de stoomtram in Hoorn was moest er gelijk overgestapt worden op SSN trein die ons terug naar Rotterdam bracht. Ondertussen begon het ook te regenen. Op de terug weg veel regen gehad. En schril contrast met de rest van de dag toen het wel mooi weer was.

Klik hier voor fotoboek SSN West Friesland ExpressVorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
5 *
Bezoekers zijn
boos.
6 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
7 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.