2023
Daantjes Weblog.


Menu 2024

Jaren overzicht

December 2023

November 2023

oktober 2023

September 2023

In september helaas niet kunnen bloggen.

Augustus 2023

Augustus 2023

Juni/Juli 2023

April/Mei 2023

Maart 2023

Februari 2023

Januari 2023

Menu 2022

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Bochebollen expres 2023


Ik weet het! Daantje is een hele verschijning 😜😜
Daantje is dit jaar weer mee geweest met de Boshebollen expres georganiseerd door het stoomgenootschap. De Bosche bollen expres is een stoomtrein die van Den Bosch naar Haarlem rijdt. De route van de trein gaat van Den-Bosch, Tilburg, Breda, Dordrecht, Rotterdam door de bollenvelden genietend van een boschebol en uitzicht over de bollen velden naar Haarlem. In Haarlem op het oudste station van het land werd de trein opgewacht door een 'dweilorkestje' van 3 man. Een stoomlocomotief trekt veel enthousiastelingen aan. Ook op station Haarlem stonden veel fotografen de trein op te wachten. En op het vertrek van die trein. Echter de opstelsporen om te wachten bij station Haarlem liggen aan de Leidse kant van het station de meeste fotografen stonden opgesteld aan de Amsterdamse zijde. Velen waren zeer teleur gesteld toen de trein achteruit het station uit reed.

In Haarlem was het mogelijk om naar de wagens van de bloemencorso te bekijken die een dag eerder werd gereden. Rondom deze wagens was het erg druk en Daantje besloot om elders in de stad rond te hangen. Haarlem heeft een oude binnenstad. zoals die van Maastricht. Maar waar Maastricht een meer Vlaams en oud Belgische bouw steil heeft. Heeft Haarlem een oer Hollandse bouw stijl. Na een paar uur gewandeld hebben ging Daantje aan terras zitten van eetcafť 'het wachtlokaal' Terwijl in het eetcafť een bandje stond te spelen sloeg buiten het weer om. Temperatuur daalde en het begon te regenen. Daantje was blij dat ie op tijd op een droog plekje zat.

Eventjes later ging Daantje naar het station om op de stoomtrein terug naar Den Bosch te stappen. Het door het stoomgenootschap 'dweil orkestje' stond weer op het perron te spelen. Leuk zoiets geeft toch wel een bepaalde sfeer.

Daantje heeft zelf weinig met het stoomgenootschap te doen. En komt al helemaal niet in de bijbehorende modeltrein winkel. Het is ook een beetje een ons kent ons principe en mede daardoor zat ik deze keer weer eens in het laatste rijtuig op zowat de laatste stoel in de trein. Ondanks dat je ver weg van de locomotief zit. kun je vanaf die positie mooie foto's maken van de locomotief. Met name in de bochten. Dus zo heeft elk nadeel zo zijn voordeel. Ondanks dat het stoomgenootschap een BV is. Heeft dit bedrijf toch wel leuke ideeŽn voor stoomtrein reizen voor een schappelijke prijs. Zo zit bedrijf achter Den Bosch onder stoom. Die dit jaar gereden wordt tussen Den Bosch & Eindhoven.

De volgende stoomtreinreis is de SSN West Friesland express met stoom locomotief 23023. Van Rotterdam naar Enkhuizen. Voor een bezoek aan het zuiderzee museum en daarna per boot naar Medemblik en van daar uit met de museum stoomtram naar Hoorn. En van daar uit met de stoomtrein terug naar Rotterdam. Deze rit georganiseerd door Stoomstichtring. En Daantje gaat dan samen met Alex, Erwin, Jelle & Judith Dit staat garant voor een mooie dag.😃😃

Klik hier om het fotoboek voor de boschebollen rit te openen (Nieuw venster)


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.