2023
Daantjes Weblog.


Menu 2024

Jaren overzicht

December 2023

November 2023

oktober 2023

September 2023

In september helaas niet kunnen bloggen.

Augustus 2023

Augustus 2023

Juni/Juli 2023

April/Mei 2023

Maart 2023

Februari 2023

Januari 2023

Menu 2022

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Laptop

Sinds Daantje bij ITC werkt blijft ie ook onderweg overstaan. En ondanks dat we in de huidige tijd relatief goedkoop mobiel internet hebben en gemiddelde mobiele telefoon. eerder een mobiel internet werk station is. Kan Daantje er toch niet goed op werken. Z'n klein schermpje waar je ook nog eens de helft een toetsenbord is. Daar kun Daantje echt niet mee werken.

Dus na de nodige jaren heeft Daantje besloten om een laptop aan te schaffen. Blu-ray speler heb je eigenlijk niet nodig en sinds de uitvinding van de SSD zit er in een laptop die je vandaag de dag koopt geen bewegende delen meer in. Die veel energie kosten en snel beschadigd raken. Kortom de huidige laptop van vandaag. kan behoorlijk krachtig zijn en toch energie efficiŽnt zijn. Dat in tegenstelling tot die lompe logge trage energie slurpers die tot een paar jaar geleden tot de norm behoorden.

Om onderweg tijdens mijn werk op de vrachtwagen meer digitale vaardigheden tot mijn beschikking te hebben dan wat een gemiddelde mobiele telefoon beschikbaar heeft. heb ik besloten om weer eens een laptop te kopen.

de laptop is zelf is vrij klein en weegt nog geen halve KG. Het is een Intel I5 2,5 Ghz met 16 GB ram en 1 TB SSD. Daantje heeft nog nooit z'n kleine computer gehad die zo krachtig is als deze. De machine heeft 2 USB-C poorten, 1 USB-A poort, 1 HDMI poort. En dankzij de usb c-poorten kun je er van alles op aansluiten.

Het is voor eerst in jaren dat Daantje tevreden is over een laptop. Je kunt deze makkelijk ergens in de vrachtwagen cabine gebruiken. Wanneer je stilstaat kun je hem makkelijk op het stuur plaatsen. en dankzij de grote SSD kun kan Daantje alle nodige programma's en spelletjes meenemen. Kortom zeer tevreden.

Alleen het opladen van die laptop is nog een dingetje. Ondanks dat de nieuwe M.A.N met al die USB laders die mijn werkgever beschikbaar heeft gesteld. blijken deze USB laders erg zwak om de laptop op te laden. zij doen er gemiddeld 10 uur over voor de accu weer opgeladen is. Daantje gebruikt nu nog de 220V omvormer en de lader die bij de laptop geleverd zit. Hierdoor gaat het opladen wel snel. Alleen het is een beetje een omstreden manier. Om eerst de boordspanning van 24 v DC om te zetten naar 230 Volt AC. Om weer terug te gaan naar 5,9,15 & 20 volt DC. een type A & B usb plug werkt met 5 volt DC overdrachtsspanning. USB C kan beschikken over de 4 verschillende voltages. Maar als je een type A neer type C kabel gebruikt komt er maar 5 volt op de laptop te staan. Goed om heel langzaam op te laden. Maar je kunt er niet mee werken. En de auto beschikt alleen maar over type A laders.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
5 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
26-08-2023 14:43:05
Het gaat me boven mijn pet.

Als ik vragen heb meld ik me
wel in Uden.

Voorlopig gebruik ik nog
een iPad.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.