2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Slag om de Censuur

Na de invasie van Rusland op Oekra´ne is de slag op vrije informatie door alle strijdende partijen bezegeld. Rusland heeft voor zijn burgers nagenoeg alle toegang tot westerse media geblokkeerd om hun burgers in het ongeweten te houden wat er in Oekra´ne gebeurt. en de Europese Unie heeft voor diens burgers de toegang tot Russische propaganda geblokkeerd.

Dat Rusland een belang heeft om het eigen volk van de domme te houden voor de misdaden die het Russische leger in Oekra´ne begaat is logisch. Maar er komt ooit eens het besef dat wanneer de dienstplichtige (voornamelijk zonen) ooit, wel of niet levend thuis komen. Dan zinkt het besef wel in dat de Russische invasie op Oekra´ne gebaseerd is op leugens.

Maar dat ook uitgerekend de EU naar censuur maatregelen grijpt om de Russische propaganda machine te stoppen is voor ons EU burgers een gevaarlijke en ongewenste ontwikkeling. Niet dat we iets missen doordat we Poetins leugens niet kunnen zien. Maar dat er een overheid is die bepaald wat we mogen zien of juist niet. En dat gaat wel erg ver in de aanpak van fake nieuws.

Maar van de andere kant heeft de westerse wereld lang liggen slapen en teveel met zichzelf bezig geweest. De signalen dat Rusland het fundament van de westerse samenleving ondermijnde te lang genegeerd. Dank aan de Russische bemoeienis in SyriŰ, Annexatie van de Krim, Talloze Cyberaanvallen op westerse bedrijven. Rusland heeft zich ook bezig gehouden met totale volks be´nvloeding door manipulatie van sociale media. Geslaagde voorbeelden zijn:"De Brexit, Bestorming van het Capitool en de verkiezingszege van Donald Trump"

Oekra´ne heeft afgelopen 15 jaar een verschuiving gemaakt van een voormalig corrupte sovjet staat naar een democratie. Zulke veranderingen voer je niet in een dag door. Maar is een proces van jaren. Voor het merendeel van Oekra´ners zijn het wel waarden om voor te vechten. het geen wat Rusland zwaar onderschat heeft. Het nadeel daarvan is dat Rusland op een gegevensogenblik door zijn normale munitie voorraad heen is. Wat staat ons dan te te wachten? De kans is groot dat er naar Chemische wapens wordt gegrepen. En dan krijgen we eerste wereldoorlog praktijken zoals in Ieper. De westerse wereld en de NATO grijpen niet in ter voorkoming van een derde wereld oorlog. Ik hoop niet dat ooit zo ver komt. Tevens hoop ik ook dat de inzet van chemische wapens wordt voorkomen. de uitwerking van dergelijke wapens is gruwelijk. Het merendeel van de slachtoffers sterft aan langdurige pijnlijke dood strijd.

Wat Europa aan ellende staat de wachten weet maar 1 man.

Op hoop van Zege. 🙏🙏🙏🙏😢


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.