2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Gevallen van zeecontainer

Daantjes werk bestaat uit verschillende soorten tank vervoer waaronder ook tank vervoer met zeecontainers zowel over zee als spoor. Er gaan veel zeecontainers op en neer tussen ItaliŽ en Nederland. En enkele gaan op en neer naar Engeland. En vaak komen die tankcontainers ongereinigd terug uit ItaliŽ. En dan is het de bedoeling dat de containers gereinigd worden en vervolgens weer beladen worden. Het werken met tankcontainers werkt volgens het zelfde principe als met tank opleggers.

Maar omdat alles bij een tankcontainer binnen bepaalde maten moeten blijven is alles bij een tank container veel compacter als bij een tank oplegger. En die verschillen merk je wanneer je er mee moet werken. Bij tankcontainers is het nagenoeg onmogelijk om de bodemventielen open te krijgen wanneer de tank onder druk staat. De mangaten zitten bij een tank container ook boven. Om boven te komen moet je langs een smalle ladder naar boven. Boven zijn er weinig punten waar je aan vast kunt houden. Wanneer een tank zeecontainer achterop een vrachtwagen staat dan is het geheel 4 meter hoog.

Laatst moest ik een tankcontainer voorbereiden om te reinigen. Daarvoor moeten de deksels boven de mangaten open zijn en de mangaten zelf ontgrendeld zijn. De weg naar boven ging goed. Onderweg naar beneden gleed ik op 2 meter hoogste met beide voeten van een lader trede. Daantje viel recht naar beneden en kwam met zijn hakken als eerste op de grond. De enkels en knieŽn vingen de klap wel correct op. en belande uiteindelijk met mijn buik op de grond. Na door Poolse getuigen te zijn opgeraapt. Heb ik een paar weken flink last van mijn hakken gehad. Werken met zeecontainers is niet echt mijn ding. 😕


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
5 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
5 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
25-07-2022 09:19:20
Heb je nog geluk gehad dat alleen je enkel beschadigd was voor hetzelfde geld val je veel ernstiger aan kunnen overhouden..😲🤔🤔👍 gr piet verstegen oud collega 😅👍

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.