2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

De Nostalgie Express

Afgelopen Mei heeft de Stoom Stichting Nederland de donateurs rit de Nostalgie express gereden. Dit was een Stoomtrein reis vanaf Rotterdam Centraal naar het openluchtmuseum in Arnhem. Normaal als je met de trein reist van Rotterdam naar Arnhem zou de reis via Utrecht en Ede verlopen. Maar omdat het spoor bij Ede wegens werkzaamheden was gesloten moest de trein via Utrecht, Den Bosch, Oss, Nijmegen rijden. En als stoomtrein liefhebber is niet pijnlijk als een stoomtrein een dergelijke D tour moet ondernemen om op de plaats van bestemming te komen. 😃

Zoals de Duitsers het zo mooi kunnen het zeggen het zugpferd is de Locomotief 23023 M'n zou eerst met 01 1075 gaan rijden. Maar deze locomotief kan niet hard achteruit rijden. De 23'er kan dat wel. aangezien dat er in Den Bosch voor deze rit omgelopen moet worden. En dat leverde mooie foto's op.

Het was heel lang geleden dat Daantje in het openlucht museum is geweest. Daantje kan zich niet herinneren dat daar een trambaan is. Er rijden daar tegenwoordig oude RET trams rond. En dat is ook meteen de Rotterdamse connectie waarom de stoomstichtring hier zo nodig naar toe moest. 😄 Het museum laat op een prachtige manier zien hoe er door de jaren heen in Nederland gebouwd en geleefd werd. Arnhem en Omstreken is mooi stukje Gelderland. Na een paar uur in het Museum geweest te zijn brachten de bussen het SSN gezelschap weer terug naar het station. Waar de trein dezelfde route terug reed. Nee ik kan niet in DenBosch uitstappen omdat de rode baron in Rotterdam stond. Helaas.

Maar lang verhaal kort het was een mooie dag. Voor de foto's klik hier.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.