2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

2 weekjes vrij.

Na 'hard' werken afgelopen weken was het hoogtijd voor 2 paar weekjes vrij. Tijdens die weken heb ik een aantal oud collega's opgezocht. Het huis moest gepoetst worden. Met de Bosschebollen rit mee geweest. En weekje naar het zuiden des lands gegaan. dat laatste viel nog niet mee omdat de koning naar Maastricht kwam. Volgens mijn tante's en moeder waren alle parkeergarages dicht in de stad. Moeder opzoeken zou nog weleens uitdaging kunnen zijn. Maar op Internet had m'n erover dat er alleen maar 2 parkeer garages gesloten zouden zijn tijdens Koningsdag.

Dus op woensdag morgen maar heel vroeg van Lanaken naar Maastricht gereden. en een van die parkeergarages die open zouden zijn waren dat ook inderdaad. Dus daar gauw mijn automobiel geparkeerd. rustig naar de markt gegaan waar mijn moeder woont om daar de hele dag aan haar laptop te werken. Iets was vrij gemakkelijk zou moeten zijn liep helemaal uit. Probleem was vrij simpel de harde schijf was vol. En deze heb ik nu vervangen door exemplaar van 2 TB zodat mijn moeder al haar toekomstige foto's kan opslaan. Maar dan moet het systeem ook over gezet worden van oude disk naar nieuwe disk. En dat gaat niet met een simpele kopie opdracht.

Het programma dat ik hiervoor normaal gebruik (Clonezilla) gaf namelijk lees fouten. Waardoor de uiteindelijke overzetting van het systeem mislukte. Na installatie van een ander computer programma lukte het uiteindelijk nog om Windows 7 over te zetten naar de nieuwe harddisk. Maar toen was het al heel laat. van het hoog bezoek aan de stad heb ik weinig gezien. Het was uiteindelijk zo druk dat ik zelfs geen zin in had om door de drukte heen nog naar het vrijthof te gaan om een glimp op te vangen van de koninklijke familie. Uiteindelijk is de reparatie aan moeders laptop gelukt. De computer is weer zo snel als het het hoort.

Daantjes server had ook updates nodig. De webserver en de mailserver ondersteunde geen TLS 1.3. Nog niet op zich een groot probleem TLS 1.2 voldoet ook nog. Maar voor TLS 1.3 moet Apache en Hmailserver geüpdatet worden. Dit is een iets waar ik toch eerst eventjes voor moet gaan zitten. Zeker bij Apache was dat geen gemakkelijke opgave. Maar de security freaks onder ons zal inmiddels wel gezien hebben dat de site communiceert op TLS 1.3. Ook geen onbelangrijke verandering is dat het domein Daansweb.net nu ook een "Lets Encrypt" certificaat heeft. Dat is wel fijn want alleen voor het Daansweb.net domein werd nog een veiligheidscertificaat gekocht. a 85€ per jaar. Omdat dat dit een multi subdomein certificaat was. En bij "Lets Encrypt" begreep Daantje de procedure niet die hij moest volgen om aan te kunnen tonen dat Daantje alles te zeggen heeft over Daansweb.net. Maar als je meer tijd hebt om ergens voor te gaan zitten heb je ook rust en tijd iets begrijpelijk uit te zoeken. Ben blij dat ik 85 euro niet meer hoeft uit te geven vond het een hoop geld.

De 2 weken vrij waren snel om. En ben me mentaal aan het voorbereiden om weer aan het werk te gaan.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
5 *
Bezoekers zijn
boos.
5 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
2 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.