2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Daantjes 'Geen Snoerke Meer' abonnement.

Daantje is sinds hij chauffeur is in het bezit van een GSM. En dat was in de jaren '90 nogal een luxe dingetje. want in die tijd was het ongebruikelijk om een mobieltje te hebben. Mijn eerste mobiele telefoon was een pocketlineswing. Daarmee kon je alleen bellen en sms'en en het scherm bestond uit twee text regels waarop je ingekomen sms'jes kon lezen.

Door de jaren heen is de mobiele telefoon veranderd. van 2 tekst regeltjes scherm is het een mobiele computer geworden. Met name Apple heeft met de ontwikkeling van de I-phone voor een ware mobiele revolutie gezorgd. Echter de verkoop methodes van Apple zijn nogal dubieus. Maar daar gaan we een andere keer verder op in.

Door de komst van het internet is het telefoon netwerk veranderd. Vroeger was het het netwerk om over te praten nu is het netwerk voor data. Ook het mobiele netwerk is veranderd het oer GSM netwerk was een netwerk om over te praten terwijl met de komst van 4g/5g heuse data netwerken zijn.

Een hele tijd geleden had KPN zogenaamde flatfee abonnementen. Dat waren data abonnementen zonder limit voor binnen Nederland. En toen ging de EU zich bemoeien met prijzen van de mobiele telefonie om de roaming kosten binnen de EU aan te pakken die in die tijd toren hoog waren en de markt geen aanstalten maakte om die zelf te verlagen. En daardoor raakte Daantje zijn flatfee abonnement kwijt. En krijg in ruil daarvoor een bundel 10 GB tegen een hele redelijke prijs.

Maar tijden veranderen zo ook de tarieven. en alle mobiele telefoon aanbieders durven weer van die ongelimiteerde abonnementen aan te bieden. Maar die waren in het begin nogal duur in vergelijking met het abonnement dat ik had.

Maar die prijzen zijn gezakt. Dus na zoveel jaar heb ik mijn "Geen Snoerke Meer" abonnement weer eens met 2 jaar verlengt met een abonnement zonder limiet (max 50 GB in buitenland). Kan Daantje onder weg ook wat meer gaan streamen als ie onderweg is.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

2024 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.