2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Nieuwe server

De moderne tijd moderne oplossingen zegt m'n soms. Maar helaas het is gewoon dat de moderne tijd moderne oplossingen eist. 😠 En die moderne tijd zorgt ervoor dat Daantje af en toe flink 'hoofdpijn' heeft. De praktijk server die ik na het overlijden van Arnold heb gebouwd op is ondertussen verouderd. opwaarderen naar het modernste van het modernste is geen optie. De systeem eisen zijn strenger geworden. De server voldoet niet aan de minimale systeem vereisten voor de allernieuwste operating system. Omdat de praktijk door moet draaien is belangrijk dat het computer systeem het blijft doen. Dus vervangen van een server moet zo soepel mogelijk gebeuren. Dus je tuigt eerst de nieuwe server op en wanneer deze stabiel is vervang je dat met de oude op het moment dat de tijd daar rijp voor is. En dat is in een praktijk met alleen vrouwelijke podotherapeuten/pedicuren en secretaressen makkelijker gezegd dan gedaan.

Geschikte hardware vinden voor een betaalbare zelfbouw server is tegenwoordig een stuk moeilijker geworden. Bescheiden moederborden met een RAID controller met ondersteuning voor een zware CPU en met een simpele GPU zijn zeldzaam. Veel moederborden hebben tegenwoordig WIFI en een arsenaal led & USB 2 en 3.1 en zelfs type c aansluitingen die moederborden zijn eigenlijk voor de Gamers. De iets bescheidener moederborden hebben allemaal geen RAID controller meer. En RAID is voor de praktijk wel vereiste.

Heb ondertussen de hardware weten te bestellen. Binnenkort weer lekker een systeem met uitdaging bouwen.😊 Of dit de mijn laatste zal zijn zal de toekomst uitwijzen.

Ondanks alle privé problemen binnen familie en Corona heeft mijn zus afgelopen week haar papieren op de Cardiff universiteit kunnen ophalen. en hiermee is zij officieel een "Master of Science" in "Wound Healing and Tissue Repair" 😊 Daarmee is mijn kleine zusje ook officieel veel slimmer dan Daantje.😃 Ben inmiddels 45 jaar deze extra deuk in mijn ego kan er wel bij. 😉


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
5 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
3 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
25-07-2022 09:12:15
Gefeĺiciteerd met je zusje zeer knap gedaan 😅👍👌groetjes piet verstegen 🏆👍

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.