2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Dord in Stoom

Vanwege corona kon 2 jaar geleden kon het twee jaars stoom festival Dort in Stoom niet door gaan. Er was besloten om die editie over te slaan. Omdat het een tijd geleden was dat Daantje naar Dordt in Stoom is geweest. Besloot Daantje om toch naar de editie van 2022 te gaan. En ik was niet bepaald de enigste die deze dag naar Dordrecht was getrokken om van al die stoom machines te genieten. Het was veels te druk en geen doorkomen aan. Ik was met de NS naar Dordrecht gegaan. En de auto in Oss geparkeerd op P+R van de NS.

Eenmaal in Dordrecht besloot ik met op de pendelbus naar het centrum te stappen. Een Mooie middelgrote Mercedes Bus bracht mij naar het Centrum om vervolgens in een heel druk Dordrecht te staan waar letterlijk geen Doorkomen meer aan was. En ondanks dat vele mooie stoommachines die er eerst wel stonden ontbraken voor het eerst vanwege de Brexit. Dit omdat de Engelse ketel keuring bewijzen in Nederland niet meer geldig zijn. 😟

Ondanks dat stonden er toch wel weer mooie machines en toch wel een paar mooie foto's weten te maken.

1ste klas reizen met een NS sprinter is het helaas niet helemaal. de 1ste klas Coupes bevinden zich aan de uiterste zijden van de trein. En de stoelen zijn niet ideaal. Ze zitten net zo slecht als de tweede klas zetels. Dit krijg je als je de 1ste klas luxe zetels K1A rijtuigen van de Stoomstichting gewend bent. (Nee, Daantje is geen verwent nest. 🙃) Alleen met een Sprinter (Stoptrein) is er een rechtstreekse verbinding tussen Oss en Dordrecht.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
2 *
Bezoekers zijn
boos.
4 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

2024 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.