2022
Daantjes Weblog.


Menu 2023

Jaren overzicht

December 2022

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Juli 2022

Mei/Juni 2022

April 2022

Maart 2022

Menu 2021

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

De Bossche bollen expres

Georganiseerd door het Stoomgenootschap. Op 24 April 2022 werd ie eindelijk verreden. De Bossche bollen expres tot 2 maal toe was deze stoom rit vanwege Corona afgezegd. Omdat de befdoekskes plicht in het openbaar vervoer is afgeschaft besloot Daantje om maar met de Bus naar het station van Den Bosch te gaan. In plaats van met de auto. Die daar de hele dag in een parkeergarage moet verblijven. Nadeel is dat de bus rit van Uden naar Den Bosch ruim een uur duurt. Maar dat de parkeermeter voor Daantje niet draait.

Eenmaal in Den Bosch gouw naar het genoemde perron waar de Stoomtrein zonder locomotief stond opgesteld. De locomotief was water aan het halen. Eventjes later reed te trein via Tilburg, Breda, Dordrecht, Rotterdam, Den Haag naar Haarlem. En wat is een Bossche bollen expres zonder die beroemde Bossche Bollen? Die werden keurig met kopje koffie uitgedeeld. De bollen waren gelukkig wel erg klein. Anders zou het grote knoeiboel geworden zijn. Eenmaal in Haarlem Begon Daantje het oude stations gebouw op de gevoelige plaat te zetten. Aangezien Daantje nog nooit in Haarlem is geweest. Haarlem was vroeger het eindstation van de eerste spoorlijn in Nederland. Het is ook een heel oud station. wat de moeite waard maakt om te fotograferen.

Daarna ben ik gaan eten in de stad en verder de stad ingetrokken met mijn camera. Helaas bleekt het kermis te zijn in Haarlem. en naar Noord-Hollandse gewoonte kwam iedereen met de fiets. Ik mag misschien weleens waar een verwende vet zak zijn die in een flat in het Udense centrum woont en al moe wordt als ik aan een fiets denkt. Maar aantal fietsen die honderden tegelijk deze middag in Haarlem stonden geparkeerd was absurd.

Om 17:00h reed de bosschebollen expres weer weg uit Haarlem. Omdat de oude lijn naar Amsterdam wegens werkzaamheden was afgesloten. Trok een elektrische locomotief van Rail Partner de trein via Velsnertunnel naar Uitgeest. om dan via Wormerveer, Zaandam, Amsterdam, Utrecht terug naar Den Bosch te gaan.

Meer foto's van de Bosschebollenrit in fotoboeken.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
5 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
5 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
29-04-2022 19:06:56
😜Dus Daantje had weer een leuke dag gehad, mooi toch wanne Daantje succes met wat je verder gaat doen Gr Piet Verstegen 👍🤔😅
Naam : Daantje
30-04-2022 00:18:58
Dank je wel piet. 😃😃

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

2024 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.