2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Sociale media

Afgelopen week heeft Daantje met stijgende verbazing de berichtgeving gevolgd over de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Hoe is het mogelijk dat een president die zijn herverkiezing verloor zo een deel van de bevolking kan ophitsen? 😶 Over de bestorming lees je veel dat deze mensen hun 'recht' haalden. Echter dat president Trump weg moet is een democratisch besluit. Dan is er ook geen recht om te halen. Als je niet eens bent met de democratische waarden van je land dan zijn er genoeg plekken in deze wereld waar je rustig naar toe kunt verhuizen. waar geen of nauwelijks democratie is.

De Verenigde Staten heeft technologisch de mooiste bedrijven ter wereld Intel, Microsoft, Google, Apple, Cisco. Maar daarnaast als je in het ziekenhuis beland is je krediet waardigheid van belang hoe ver doktoren je zullen helpen. 😲 Met de Obamacare is er een poging gedaan om daar iets aan te doen. De VS is een land zonder al te veel sociale vangnetten. Het is een land waar je letterlijk in de goot kunt belanden. De VS is een prachtig voorbeeld dat de vrijheid niet duur is wanneer je geld hebt. Daarnaast kent het land het tweede amendement En dat is in de VS het grondwettelijk recht om wapens te mogen dragen. 😵 Zoiets kent de rest van de wereld niet. De Democraten willen in de VS al langer dat tweede amendement wordt geschrapt. Velen zijn het daar niet mee eens ondanks de onnodige slachtoffers die door dit grondwettelijk beleid vallen. Er zijn staten in de VS dat een tiener geen alcohol of loten kan kopen maar wel een geweer. 😶

Facebook, Twitter, Instagram zijn bekende sociale media. En op eerste gezicht lijken deze media de wereld samenleving te bedienen. en iedereen zonder kennis van het web een eigen kanaal aan te bieden waarop je eigen boodschap op kunt verkondigen. Maar onder dat mooie sociale media zitten zitten algoritmes die jou analyseren. En dat gaat inmiddels verder dan alleen jou persoonlijk advertenties voor te schotelen. Facebook gebruikt dit ook om jou alles te laten zien wat je wilt zien. En dat is iets heel anders dan wat je zou moeten zien. Op Facebook lees je geen tegen spraak, je leest geen andere visie of mening. Dit zorgt er voor dat mensen altijd weer terug naar Facebook of andere sociale media gaan. Maar het zorgt er ook voor dat je eigen gelijk over je eigen overtuiging bevestigd ziet. En dat werkt extremisme in de hand. Speel hier handig op in en je kunt mensen zo gek krijgen dat zij het Capitool bestormen. Wanneer je goed beseft dat sociaal media nou eenmaal zo werkt kun je daar leuke voordelen mee uithalen. Maar het is wel oppassen dat jij je zelf er niet in verliest.Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
2 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Alannah Lunn
19-04-2021 16:02:05


Vanwege het continu spammen van dit onderwerp zijn de reacties mogenlijkheden op dit bericht uitgeschakeld.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.