2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Watersnood.


De snelweg waar eerder Daantje nog voorbij reed.
Het was woensdag 14 december 2021 een gewone regenachtige werkdag waar Daantje orders krijgt van zijn planner om met een één kamer tank te gaan leveren in Heilbron in het zuiden van Duitsland. Op de radio werd wel gesproken van slecht weer maar Daantje maakte zich geen zorgen. koppelt bij Dordrecht de betreffende tank aan en begint zijn rit. Onderweg bij Truckstop Venlo nog wat gegeten om daarna via lands één na kortste autosnelweg de A74 het land te verlaten om vervolgens via BundesAutobahn 61 naar Zuid Duitsland te gaan.

Bij de dagbouw mijn bij Mönchengladbach wordt het steeds moeilijker om nog naar Nederlandse radio te luisteren. Eenmaal overgeschakeld op Duitse radio kreeg Daantje te horen dat de situatie in Hagen bij Dortmund ernstig is. Echter Hagen ligt niet op de route. Dus Daantje maakt zich niet z'n zorgen. Daantje reed bij Euskirchen en het was al flink aan het regenen. En er kwam steeds meer water op de weg te liggen. Op sommige plekken was de BAB61 al flink overstroomt en moest er flink afgeremd vanwege het vele water dat op de weg lag. Tijdens z'n moment van slakke gang had Daantje de kans om wat beter om zich heen te kijken en de akkers rondom de autobahn waren volledig overstroomt. 😟 Toen had Daantje zoiets: We moeten maken dat we wegkomen hier. Het verkeer begon te rijden. en het leek weer beter te worden.

Na Koblenz begon het zoeken naar een parkeerplaats. Dat is in Duitsland een serieus probleem om na 19:30h nog een plekje te vinden om de verplichte nachtrust te maken. Daantje reed rond 21:00h Parkeer plaats Neufeld op dat nagenoeg leeg was. 😳 Dat vond Daantje in eerste in instantie vreemd. Maar even later was op de radio de mededeling dat de snelweg wegens hoogwater achter mij afgesloten was. Ik was een van de laatste die er nog overheen kon. 😵

Na lossen wel even met het dilemma gezeten hoe Daantje weer terug thuis kwam. Linksrheinisch over de 61 ging zeker niet. De route Bitburg, Verviers, Luik. Was volgens het nieuws ook niet zonder risico. Dus uiteindelijk gekozen om maar rechtsrheinisch over de 3 terug gaan. Dat ging redelijk ondanks dat vele andere dezelfde route moesten nemen wegens de gesloten 61. In Keulen was de 1 ook afgesloten wegens hoog water waardoor iedereen verplicht via 3 richting Duisburg moest rijden.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
1 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
1 *
Bezoekers zijn
boos.
1 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
1 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

© 2023 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.