2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Waar is het gezag?

Onlangs kreeg Daantje een kleine aanrijding met een Duitse auto. De tegen partij wilde graag dat de politie kwam kijken. Alleen in Nederland is het een beleid dat de politie op secondaire wegen bij ongevallen met alleen blikschade niet komen. Wat die duisters enigszins verbaasde want als je in Duitsland de politie belt. Dann Komt die polizei dahr. Maakt niet uit wat er aan de hand is. In Nederland komen ze pas wanneer er gewonden vallen of dat er op de snelweg iets gebeurd is.

De politie in Nederland is wat meer 'onzichtbaarder' dan in Duitsland of BelgiŰ. Dat zorgt er ook voor dat onze jeugd ook totaal geen respect heeft voor het gezag. Want ja als je nooit een agent gezien hebt weet je ook niet wat voor een functie die in de samenleving heeft. Afgelopen jaren is ons land opgeschrikt door diverse rellen vanwege de corona maatregelen. En keer op keer is er te weinig politie op de been. En dan bleek dat al die extra politie krachten ook nog van ver te moesten komen. M'n zegt dat natuurlijk niet hardop maar de politie is overduidelijk onderbemand.

En dan zullen we eens kijken naar het functioneren van de belastingdienst. Dat de politiek en belastingdienst na de Bulgarenfraude een stuk strenger zijn geworden is logisch. Maar dat betekend niet dat m'n naar opsporingsmethodes moet grijpen die niet kunnen. Etnisch profileren is een dergelijke opsporingsmethode. Dan bepaald jou uiterlijk of je streng of minder gecontroleerd wordt. Op afkomst, op dubbele nationaliteit, buitenlandse naam selecteren is ook een vorm van etnisch profileren. Het is is geen toeval dat een groot deel van de slachtoffers van de toeslag affaire van buitenlandse komaf is. En denk eraan een foutje in een aangifte voor een toeslag betekend dat je die toeslag moet terug betalen inclusief rente. Hier door werden mensen de schulden in geduwd met alle gevolgen van dien. Huwelijks geluk komt onder druk te staan. Armoede. Kinderen die uit huis geplaatst zijn wegens armoede.

En ook in bestuurlijke rechtelijke macht werd de wet zo streng gevolgd dat er geen ruimte was voor maatwerk en ook geen ruimte was om te kijken naar gevolgen van de uitvoering van de wet. Het lijkt er op dat m'n liever zich aanpaste aan de toon van het debat van toen dan daadwerkelijk goed recht deed uitspreken. Als eventjes naar de beeltenis vrouwe Justitia kijkt dan valt het op dat vrouwe Justitia geblinddoekt is, Een weegschaal heeft en een zwaard vast heeft. De weegschaal staat voor dat zij alle argumenten evenredig afweegt. Het zwaard staat voor dat zij gaat oordelen. (De knoop doorhakken) en blinddoek staat voor haar onpartijdigheid. Het is noodzakelijk voor rechtelijke macht dat deze onpartijdig is. En zich niet laat be´nvloeden door de toon van het welk debat dan ook. Toch gebeurd het in Nederland dat rechters be´nvloed worden. Maar bij de toeslagenaffaire leek het erop dat vrouwe Justitia haar blinddoek verloren was. en haar weegschaaltje niet meer geijkt was. En het zwaard er lustig op los hakte.

Een paar jaar geleden maakte ik mij op deze website druk over digitalisering van de opsporing door middel van data analysering & profilering. zaken waar voornamelijk internationale bedrijf Meta (Facebook) en consorten zich mee bezig houden om een profiel te verkrijgen van hun gebruikers. Waar je als gebruiker van Meta diensten zelf in de hand hebt hoe jij deze profilering invult. Immers je voert de Data zelf aan. Door middel van die leuke foto te delen en te liken. De overheid doet ook profilering van de gegevens dij zij over jou weten. En dat gaat verder menig geen denkt. Wij zijn inmiddels in een samenleving beland waar het systeem bepaald wat waar is. Een samenleving die onschuldige beschuldigd en een terrorist zoals tram aanslag pleger over het hoofd ziet. omdat wijk agenten wegbezuinigd zijn.

Welkom in de bananen monarchie. Lag dat maar eens aan die Duitsers uit die denken dat Nederland een rechtstaat is die de mensenrechten respecteert. Dat valt helaas wat tegen.

Waar is het gezag?


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
2 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
1 *
Bezoekers zijn
boos.
0 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
0 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.