2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

De bananen monarchie


Je bent roddel fotograaf en je hebt een dure camera gekocht die je nog moet afbetalen. En dan komt Kajsa Ollongren voorbij gerend met vertrouwelijke documenten onder haar arm. Wat doe je dan? Kijken wat je dure camera kan. En het resultaat aan de hoogste bieder verkopen. 😵 Tsja er zijn maar weinig camera die een geprint document onder de armen van een haastige vrouw leesbaar kan fotograferen. Uit ervaring weet ik dat je dit soort camera's prachtige gedetailleerde foto's mee kunt maken.

Doordat er op deze manier een vertrouwelijk document op de straat is beland vechten zo goed als alle kamer fracties midden in de Corona crisis tijdens de formatie gesprekken zichzelf de 2e kamer uit. Dat niet iedereen perfect is in de politiek heeft iedere burger te accepteren. Alles draait nu om tweede kamer lid Peter Omtzigt (CDA). Peter Omtzigt houdt zich als parlementariër bezig toeslagen affaire. Dit is mede waar het parlement voor bedoeld is. Het parlement moet namelijk controleren of de rijksoverheid correct functioneert. Dat een dergelijke controlerende functie spanningen geeft binnen een parlement is een normale gang van zaken. Dat er bij het vormen van een regering zorgen/vragen zijn over bepaalde tweede kamer leden lijkt mij een normale gang van zaken. Ook dat dergelijke gegevens tijdens de verkenning en formatie periode vertrouwd blijft. Nu dat op geniepige manier niet gelukt is. Lijkt het erop dat iedere gekozen kamer lid zijn eigen belang voorop gesteld heeft. En dat in een tijd dat wanneer het land hard een regering nodig heeft.

Nederland is inderdaad een bananen monarchie en dat zal voorlopig ook zo blijven ben ik bang. Als Nederlander schaamt Daantje zich voor deze vertoonde poppenkast. Misschien toch maar naar Curaçao vertrekken. Schijnt tenminste iedere dag de zon. 😉


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
6 *
Bezoekers vinden
dit goed.
3 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
4 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
5 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
2 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
05-04-2021 10:48:13
Daar mag je nu ook nie komen Daantje.
Naam : Willian Gomes Tiné
06-05-2021 03:05:43
😘

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.