2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Firefox ellende

Al jaren gebruikt Daantje Mozilla Firefox om te surfen op het internet. En dat met grote tevredenheid. totdat de laatste versies van de browser niet zo lijken te reageren als het zou moeten. Deze browser heeft geen moeite om meerdere vensters open te hebben en op meerdere schermen filmpjes te tonen. Het deed gewoon wat het moet doen.

Op een dag begon Mozilla Firefox op een zware computer namelijk traag te worden om uiteindelijk vast te lopen. Het leek in eerste instantie door het af te spelen van video via Youtube, NLZIET en Disney+ maar ook bij andere werkzaamheden vertoonde de browser vergelijkend vastloop gedrag. En op een gegeven ogenblik was de browser weer vast gelopen en toen ik met Windows taakbeheer Firefox wilde beŽindigden zag ik het volgende in de taak beheer staan.


Firefox gebruikt op dat moment liefst 63866MB werkgeheugen. 😲 En dat is toch wel heel erg veel om 4 websites open te hebben staan. Los daarvan hebben de meeste computers een dergelijke hoeveelheid werkgeheugen niet eens aan boord. Wat hier gebeurt kan dus niet. Daantje ging op internet op zoek naar antwoorden. Wat ik allemaal te lezen kreeg over het geheugen gebruik van de Firefox browser maakte mij er niet geruster op.

Je leest dan onder andere dat: "Firefox een moderne browser is dat het normaal is dat ie veel geheugen verbruikt" Maar toch geen 64 GB. 😲 Terwijl ik dit stuk schrijf is versie 85.0.1 uitgekomen. Deze heeft nog steeds het zelfde effect. Hij loopt weleens waar niet meer vast zo rond 64 GB nu kan nu alle werk geheugen vol schrijven zonder vast te lopen.😨

wanneer Daantje het commando about:performance invoert ziet Daantje dat het geheugen gebruik dat daar staat in geen enkele verhouding staat tot geheugen gebruik weergegeven in de Windows taakbeheer. Ik hoop dat makers dit probleem snel oplossen voor alle streaming diensten ben ik al uitgeweken Microsoft edge. 😠

Ik hoop dat dit geheugen lek snel wordt gedicht. Anders wordt het afscheid nemen van de 'vuurvos'.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
8 *
Bezoekers vinden
dit goed.
5 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
3 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
1 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.