2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Avondklok

Het is 24 januari 2021. Ruim 75 jaar na het einde van de 2e voert Nederland een avond klok in om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Daar heeft Daantje een dubbel gevoel bij. Het is een nazi maatregel die de vrijheid van burgers ingrijpend beperkt. Het negeren van de avond klok kost in 2021 90 in de jaren 40 kost het je leven. Dus qua moraal zijn we er wel iets op vooruit gegaan.🙄

Eerdere maatregelen zoals een alcohol verkoop verbod na 20:00h en volledige sluiting van de horeca hadden er al voor gezorgd dat het uitgaansleven stil kwam te staan. Het was al elke zondag nacht rustig onder Daans balkon. Men ligt er niet meer een halve nacht laveloos in die gigantische bloembak die rondom Daans woonstee ligt.

Gaat de overheid te ver om een avondklok op te leggen? Persoonlijk vind ik van wel. De kans is erg groot dit vele gewoon lekker op hun bezoek adres massaal blijft logeren. Misschien zelfs lepeltje lepeltje in bed. 😵 wel zo veilig. 🤓🤢🤒😷🙈🙃. van de andere kant moet er wel iets gebeuren om de pandemie onder 'controle' te houden. En dat valt niet mee omdat een groot deel van de bevolking van mening is dat de Corona pandemie niet bestaat. en een verzinsel is om de bevolking onder de duim te houden. Het wordt nogal een complex geheel met al die complot denkers erbij.

En toen braken er vanwege de avondklok rellen uit. Het bleek dat voornamelijk jongeren het niet eens te zijn met de avondklok. Het werd onrustig in steden zoals Eindhoven en 's Hertogenbosch. Wat als protest moest voorstellen monde uit in rellen en plunderingen door voornamelijk Nederlandse jongeren. In Eindhoven werd het centraal station gesloopt de Jumbo geplunderd en de binnenstad bewoners zaten bang in hun huizen. Je huis hoort een veilige plek te zijn. Als het daarbuiten onrustig is dat een aanslag op je woongenot en veiligheidsgevoel. Het protest recht is geen recht om misdrijven te plegen. Naast Belgen, Fransen en Blokkeer Friezen. lijken ook veel jongeren moeite te hebben om zich aan het protest recht te houden. Vele zullen ook wel gedacht hebben dat zij niet gepakt konden worden als zij in een grote groep zouden gaan rellen. Gelukkig zijn de tijden van de avondklok niet aangepast vanwege deze rellen.

Sociale media lijkt weer een rol te spelen in deze onrusten. Jongeren hitsen elkaar op in "telegram app" groepen om te gaan rellen en plunderen. De hele wereld kijkt raar op wat er allemaal in Nederland gebeurde. Daarnaast werden er ook locaties genoemd op sociaal media om daar te gaan rellen. En een van die plekken was de Markt in Maastricht. Mijn Oom en Tante hebben daar een frituur en mijn moeder woont aan de Markt in Maastricht. Nu komt komt alles toch wel dichtbij. 😱

Afgelopen weekend (31 januari) ben ik bij mijn moeder op bezoek geweest. Op de Markt zijn de meeste winkels dicht getimmerd en volgens mijn moeder ook leeg geruimd. Ook de Frituur van Oom en Tante is dicht getimmerd en mijn moeder zit er aan te denken om haar voordeur hufter proof te maken. Politie & marechaussee patrouilleert over de Markt. Het was een trieste aanblik om mijn geliefde Maastricht zo aan te treffen. Het zijn rare tijden.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
2 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
6 *
Bezoekers zijn
boos.
3 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
3 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
2 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

2023 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.