2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

2021

Het jaar 2021 loopt langzaam ten einde. En ondanks dat er een hoop positieve dingen gebeurt zijn sluiten we het jaar toch af in de mineur van de pandemie die Corona heet. Ook heeft de pandemie ervoor gezorgd dat 2021 relatief een leeg jaar is geworden.

Politiek is er een hoop gebeurt. Na de verkiezingen kwam de VVD/D66 als winnaar uit de bus. Daar waren de overige leden & D66 in de tweede kamer het kennelijk niet mee eens. En probeerde met modder gooien premier Mark Rutte van zijn ivoren toren te stoten. Alleen is m'n dan vergeten dat meeste stemmen juist naar Rutte zijn gegaan. Met een grote midden vinger naar het volk toe storten leden van de tweede kamer het land in één van langste coalitie onderhandelingen ooit terwijl het land een werkende regering hard nodig heeft. Wetende dat het volk streng zal straffen bij eventuele herverkiezing is er niemand binnen deze 2e kamer die eventuele herverkiezing aandurft. Maar genoeg over onze laffe Hollandse politiek.

2021 is het jaar is het jaar van overstromingen. Hevige regenval teisteren zuid Limburg, Ardennen, hoge Venen en de Eiffel. In de lijn van Luik naar Dortmund werd getroffen door extreem veel regen. Die dag werd Daantje op een rit gezet van Zwijndrecht naar Heilbronn. Via Venlo links Rheinig via de A61 naar het zuiden. Na Mönchengladbach begon het steeds extremer te regenen. Tussen Weilerswist en Rheinbach stond het water op de snelweg zo hoog dat personen wagens dreigde stil te vallen. Toen ik de kans had om eens zijwaarts uit de ramen te kijken zag Daantje dat de weilanden naast de snelweg helemaal onder water stonden. Op dat moment begon ik me toch wel zorgen te maken. Wanneer het water nog hoger zou raken zijn de moeilijkheden niet te overzien. Ik was blij dat ik eenmaal bij Niederzissen op hoger gelegen gebied kwam. Na mijn dag rust bij Koblenz bleek dat de snelweg achter mij doormidden was gebroken en de weg bleef nog maanden afgesloten.

In 2021 heeft de Stoom Stichting Nederland wel een paar ritten kunnen rijden. Een van de ritten was een Donateurs rond rit van Rotterdam, Breda, Rosendaal en terug naar Rotterdam. Het was gewoon een rond rit om gewoon een keertje met de machtige stoomlocomotief 01 1075 een rondje te rijden. Veel stoomtrein liefhebbers gingen mee. Bij deze rit heb ik een paar foto's kunnen maken. Waar ik achteraf achter kwam was dat de machinist die op YouTube al die mooie CABVIEW HOLLAND filmpjes maakt zijn Camara's ook op de machtige 01 1075 heeft mogen monteren. Die Beelden zijn geweldig.

Ondanks Carona was er nog meer stoom geweld op de hoofdbaan te bewonderen Zo was er nog Den Bosch onder stoom (voor foto's klik hier) En tevens was er ook Stoom door Nederland een tweede rond rit met de stoomtrein (Voor foto's klik hier)

Dit waren de hoogte en diepte punten van 2021. Een jaar waar niet al te veel is gebeurt. Bij deze wens ik iedereen een goed en gezond 2022 en hopende dat in 2022 de samenleving meer van het slot mag.

Daantje.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
11 *
Bezoekers vinden
dit goed.
4 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
1 *
Bezoekers zijn
boos.
0 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
0 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

© 2022 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.