2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Toen was geluk nog heel gewoon

Het appartement dat ik bezit heeft in de kelder een berging. Wat een zolder voor een normaal huis is hebben een appartementen een berging op de begane grond of in de kelder. Na de verhuizing in 2010 had ik weleens waar rekken in de berging opgebouwd. Maar Daantje had van zich zelf een beetje overschat hoeveel rommel je in half mensen leven bij elkaar geraapt kunt hebben. 😵 Het uiteindelijke resultaat was dat de deur van het hok dicht kon en dat daar alles ook mee gezegd was.

Om enigszins orde in de chaos te brengen moest ik wel tijdelijk spullen in de gang stallen. Omdat de verenging van eigenaars daar een mening over heeft moet je dat op een moment doen dat je zeker weet dat je aan het einde van de dag je spullen weer achter de deur staan. Deze week heb ik echter zoveel voorruit gang geboekt met het sorteren en afvoeren van de rommel dat ik de gang niet meer nodig heb.

Zodoende kwam ook de beeltenis bovenwater van de ballonvaart die ik van mijn ouders had gekregen voor mijn 18e verjaardag. Een beeltenis van een hete luchtballon vroeger hing ie in de keuken van het huisje op het ploegdrijvertje. Nu hangt ie weer in de huiskamer van het appartement. Het voelt goed om weer zicht op dit soort spullen te hebben.

Maar tijdens het open maken van de dozen komen er ook spullen te tevoorschijn die dateren uit een hele andere tijd. Een map met foto negatieven uit de doka die mijn vader had in Best. Foto's die de 12 jarige Daantje met zijn eerste camera gemaakt heeft. met een goedkoop cameraatje met een rolletje. Mijn vader zij altijd dat je zuinig moest zijn met je film. Tegenwoordig zit er een delete knop op je camera maar dat had je vroeger niet. Wanneer het rolletje vol was moest dat rolletje ontwikkeld worden en dan pas kon je de foto's zien. Na de verhuizing naar Uden is foto doka nooit meer opgebouwd. Mijn fotografie hobby heeft daarna 15 jaar stil gestaan. Dat was tot 2005 toen ik mijn eerste digitale camera kocht.

Deze foto negatieven zijn onlangs ingescand. Met mijn hedendaagse scanner die ook negatieven kan scannen. Een deel van deze foto's heb ik in het fotoalbum geplaatst op deze site. Bij deze neem ik je graag mee terug naar 1989 door de ogen van een jonge fotograaf waar niemand potentieel in zag. De foto's nemen je mee terug naar NS150, Banholt & Best anno 1989 een tijd zonder internet een tijd dat stoomlocomotief 3737 nog reed. Klik hier om te gaan naar het foto album "Toen was geluk nog heel gewoon"


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
2 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
1 *
Bezoekers zijn
boos.
0 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
0 *
Bezoekers zijn
medelevend.
0 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
0 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

2022 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.