2021
Daantjes Weblog.


Menu 2022

Jaren overzicht

December 2021

November 2021

Oktober 2021

September 2021

Juli 2021

Juni 2021

Mei 2021

April 2021

Maart 2021

Februari 2021

Januari 2021

Menu 2020

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Defecte NTU

Op een blauwe maandag op het punt dat ik naar mijn werk moest gaan trad een internet storing bij mij thuis op. Een vlotte reset van de apparatuur in de meterkast bracht helaas geen soelaas. Dus de storing leek eerder te liggen bij mijn internet provider. Omdat de storing na een uur niet opgelost was nam ik maar zelf contact op met de internet provider. Na analyse bleek dat de verbinding het niet meer deed. Goed dan wordt KPN ingelicht om te gaan onderzoeken waarom de verbinding niet meer werkt. Ondanks dat mijn internet provider beweerde dat een dergelijke onderzoek en een oplossing hooguit 24 uur duurt was mijn internet verbinding na 48 uur niet hersteld.

Doordat deze verbinding het niet meer deed was mijn server ook offline. Deze website maar ook de mailserver van mijn domeinen waren vanuit internet onbereikbaar. De praktijk zat al die tijd zonder e-mail. Omdat de situatie al 48 uur duurde. Had ik besloten dat de server naar de praktijk moest verhuizen. Een server verplaats je niet zomaar voor deze operatie moeten de DNS instellingen voor mijn website gewijzigd worden. Om deze instellingen te veranderen duurt het 24 uur voor de verandering internet wijd is doorgevoerd. Daarnaast zat er op verbinding van de praktijk een poort 25 blokkade. Poort 25 is nodig om e-mails van domein naar domein te versturen.

Dus ik bel de betrokken internet provider voor het verzoek om de blokkade op poort 25 te verwijderen. Waarbij ik duidelijk uitgelegd had dat we een mailstoring hadden en als tussen oplossing de server verhuisd moest worden. Zij zouden nog contact met mij opnemen. 2 uur later had ik nog steeds niets vernomen. Dus ik belde ze terug en kreeg te horen: "Ja, meneer wij hebben u een e-mail met instructies toe gestuurd." 🤓👿 De verbinding stond inmiddels open en na de verhuizing van de server van Daans huis naar praktijk werd het e-mail verkeer langzaam weer hervat en alle berichten kwamen met een flinke vertraging uiteindelijk toch binnen.

Na 3 dagen kreeg ik te horen dat de NTU stuk was. De NTU (Network Termination Unit) is een apparaat dat de optische signalen van de glasvezel omzet naar elektrische (ethernet). In Nederland levert KPN op deze manier hun glasvezel af. Er zou een nieuwe NTU naar mij toegestuurd worden. Deze kwam inderdaad keurig de volgende dag aan. Nadat de nieuwe NTU aangesloten was deed mijn internet na 5 dagen het weer als vanouds. 😃 En weekend erop had ik de server weer terug naar Daans woon stede gebracht

Tsja anno 2021 zijn we erg afhankelijk van de Data verbinding. Als ie het niet doet is er geen Netflix, Facebook. en andere diensten waar we gretig gebruik van maken. Om wat te kunnen doen had ik uiteindelijk mijn PC met mijn mobieltje met een USB kabel verbonden. Maar mobiele data is in vergelijking met glasvezel erg traag. Maar ben weer blij dat ik weer online ben.


Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.
4 *
Bezoekers vinden
dit goed.
2 *
Bezoekers vinden
dit slecht.
3 *
Bezoekers zijn
boos.
2 *
Bezoekers vinden
dit geweldig.
4 *
Bezoekers zijn
medelevend.
1 *
Bezoekers vinden
dit grappig.
1 *
Bezoekers zijn
verbluft.
0 *
Bezoekers zijn
verdrietig.

Vorig blog bericht.
Blog begin pagina
Volgend blog bericht.

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.