2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Na de Oost-Europese chauffeur, heb je ook nu ook de Oost-Europese kapitein.


Beschadigde Stuw (vanuit grave)

Beschadigde Stuw (vanuit Nederasselt)

Droog gevallen maas kade bij sluis in Nederasselt

Droog gevallen haven Grave

Droog gevallen haven Grave

Doorbroken veiligheidskabel geďnstalleerd voor de Stuw. Deze kabel werd geinstalleerd na ongelukken met plezierjachten.
Op 29 December 2016 voer een binnenvaat tanker door de stuw bij Grave. De stuw raakte dermate zwaar beschadigd dat het opgestuwde water wegliep. En de maas tussen Sambeek en Grave onbevaarbaar werd. Omdat Grave niet al te ver van De Wel complex (Uden) ligt had ik besloten om mijn camera te voorzien van het 100-400 objectief en schade met mijn ogen te gaan zien.

Dus Ramptoerist Daantje rijdt met zijn auto naar het industrie terrein van Grave en parkeert zijn auto bij een bedrijf vlak bij de stuw. Meerdere fotografen (Ramp toeristen) Met nog zelfs nog grotere objectieven voor hun camera's. kwamen ook kijken naar alle rampspoed veroorzaakt door 1 schip. Het was erg mistig om met grote brandpunten te fotograferen. Maar de belichting was redelijk tot goed. Met ISO 1600 kon de nodige scherpte diepte in de foto's krijgen.

Daantje parkeerde zijn wagen op het industrie terrein en ging te voet verder. Maar andere ramp toeristen hadden wat meer moeite om hun heilige koe te verlaten. Zo kwam ik een auto tegen op het fietspad onder de Thomsonbrug. Op de Thomsonbrug was een kettingbotsing gebeurt omdat een typische hollandse gezins auto zonder reden plotseling stopte.

Nadat Daantje te voet de Thomsonbrug was overgelopen om bij de sluis te kijken bleek Rijkswaterstaat de toegang naar de sluis afgezet te hebben. en er liepen beveiligers rond die voorkwamen dat je bij de sluis kwam. Tevens ben ik gaan kijken in de jachthaven van Grave. Die ligt voor een deel droog. Bootjes liggen in de bedding van de haven. En ik denk dat veel mensen nog snel hun boten uit het water gehaald hebben nadat de stuw stuk was gegaan. De meeste boten die er nog lagen hadden een vlakke onderkant. Boten met aan de onderkant een vin lagen in diepere delen of waren uit het water gehaald.

Het schip dat door de stuw voerde was een Duits Binnenvaart schip met een Slowaakse kapitein. Dat is vreemd want Slowakije heeft nauwelijks binnenvaart. Maar wat doet een Slowaakse kapitein op een Duits binnenvaart schip? Het mag dus duidelijk zijn dat de rederij voor goedkoop Oost-Europees personeel gekozen heeft. En dat in de binnenvaart hetzelfde afspeelt als in het transport. Ook het transport heeft te leiden door goedkoop Oost-Europees personeel. Dat dankzij soepele Europese regels kunnen zij in het westen rijden voor oost Europees loon. M'n opent ergens een kantoor in een oost Europees land. en via dat kantoor worden de vrachtwagens ingeschreven en de 'werknemers' geworven. om in het westen te rijden. Daarnaast is corruptie in die landen een groot probleem. Rijbewijzen met code 95, ADR certificaten, APK keuringsbewijzen. Worden op grote schaal vervalst. Dit soort mensen rijden op vrachtwagens rond. En in de binnenvaart lijkt het er op dat het daar niet veel anders aan toegaat.

Naast dat dit soort 'vakmannen' met vervalste papieren aan het werk zijn. Hebben veel ook nog een drankprobleem. De kapitein van het schip dat door de stuw heen voerde zou na het ongeluk gecontroleerd zijn op drank & drugs gebruik. Maar tot op heden (15 Januari 2017) is er nog geen uitslag bekend gemaakt. Wanneer iemand dronken een ongeluk veroorzaakt weet politie wel binnen een uur of er drank in het spel is. En dat is met het stuw incident niet veel anders. De uitslag van het onderzoek wordt niet bekend gemaakt. Stel dat de kapitein daadwerkelijk dronken was. Dan is dat koren op de molen voor Geert Wilders. het normale werkvolk is het langer beu dat zij door Oost-Europese werknemers verdrukt worden. En dat volk gaat op 15 Maart 2017 een nieuwe tweede kamer kiezen. Dit incident kan vervelende politieke gevolgen hebben voor de huidige politieke orde. Het werk volk wilt al langer dat er iets gedaan word aan arbeidsonderdrukking.

Een modern binnenvaart schip is voorzien van GPS kaarten en radar. Op het apparatuur van het betrokken schip moet wel te zien zijn geweest dat het schip op de stuw voerde. De verticalen stalen balken van de stuw moeten wel te zien geweest op de scheepsradar. Je zou bijna denken dat het schip expres de stuw nam om sluiskosten te besparen. Maar dat is wel erg ver gezocht.

De gevolgen voor stuwbreuk zijn niet te overzien. De maas mag bevaren worden door een Klasse V het grootrijnschip. Deze schepen hebben een laadvermogen van maximaal 4200 Ton. (4.200.000 KG). Nu het stuk tussen Sambeek en Grave niet bevaren kan worden. moet er worden omgevaren. Nou loopt er een kanaal vanuit de maas bij Rosmalen via Veghel, Helmond, Nederweert naar Panheel waar het weer in de maas uitkomt. Alleen een Klasse V schip mag maar tot Veghel gaan. De rest van het kanaal is beperkt tot een Klasse II schip de Kempenaar. Zulke schepen hebben een laadvermogen van 600 Ton (600.000 KG). Zwaardere schepen moeten via Antwerpen en het Albertkanaal omvaren. en ze kunnen pas bij Petit Lanaye (onder Maastricht) weer de maas op varen.

De stuwbreuk heeft er ook toe geleid dat ook het Maas-Waal kanaal was leeggelopen. Het Maas-Waas kanaal wordt normaal gevoed bij Heumen. Daar zit wel een sluis die in normale omstandigheden altijd open staat. Rijkswaterstaat heeft bij het automatiseren van de sluizen uit kosten overweging geen rekening gehouden met de wet van Murphy. En de sluis bij Heumen kon niet op afstand bediend worden. Het heeft uren geduurd voor dat de sluis dicht was. En het waterpijl in het kanaal was zo laag dat woonboten scheef kwamen te liggen.

Update 16 Januari 2017

Het is inmiddels bekend geworden dan de schipper/Kapitein van het vrachtschip dat door de stuw voer niet dronken was.
5 Lezers vinden dit artikel Goed.1 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : brutus
21-01-2017 18:17:31
Paar nullekes teveel Daantje bij 4200 ton
Naam : Daantje
22-01-2017 02:03:38
Oesps Kleinigheidje hou je toch. Is inmiddels gecorrigeerd.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.