2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Eventjes een headset vervangen

Op de praktijk van mijn moeder/zus hebben de secretaressen de beschikking over een draadloze headset. Door deze headset hebben de secretaressen tijdens hun werkzaamheden door het hele gebouw de mogelijkheid om de telefoon te beantwoorden zonder dat zij daarbij eerst naar voren moeten rennen. Deze headset was nog geďnstalleerd door mijn vader een aantal jaar voor hij overleed. Persoonlijk heb ik mij voor zijn overlijden nooit bemoeid met het telefoonsysteem. Maar na zijn overlijden bleek dat het telefoonsysteem de nodige haperingen vertoonde die mijn vader er niet uit heeft gekregen.

Op het eerste gezicht zag de installatie van de headset op telefoon er behoorlijk knullig uit. De headset werkte met een mechanische telefoonhoorn lifter die je onder de hoorn van het toestel geplakt zat. De headset kreeg de geluidssignalen via het snoer van de hoorn. Wanneer de telefoon gaat. Dan druk je op de knop van de headset die de hoorlifter in beweging zet en daardoor verbinding tot stand gebracht wordt. Dit terwijl de telefoon zelf voorzien was van een headset aansluiting.

Waarom heeft mijn vader de headset aansluiting van de telefoon niet gebruikt? De telefoonhoorn lifter is een mechanisch apparaat. Het nadeel van mechanische apparaten is dat deze verslijten en storingen gaat veroorzaken. Onderzoek leerde me dat wanneer je de headset op de headset aansluiting aansluit. Het onmogelijk wordt om de telefoon op afstand te beantwoorden. De headset moet de hele tijd actief zijn om gedicteerd te worden door het telefoontoestel. Wat er voor zorgt dat de batterij van de headset sneller uitgeput raakt. Geen oplossing voor de praktijk. En helaas zal mijn vader ooit eens tot een zelfde conclusie zijn gekomen.

Na aantal jaar was de headset versleten. Toen konden we nog een precies dezelfde kopen. Maar nu is ook de vervang set versleten. En deze werd namelijk met behulp van plakband bijeengehouden. En het werd hoogtijd dat deze headset vervangen werd door een andere headset. En dat is moeilijker dan het lijkt.

Er zijn anno 2017 veel verschillende headsets te koop met verschillende functies. Meeste headsets bieden ondersteuning via USB aansluiting en bluetooth. Maar weinig headsets kunnen op een vasttoestel worden aangesloten. Maar ook de headset zelf moet aan eisen voldoen. veel headsets draag je op de oorschelp en deels in het oor. En dat is niet ideaal wanneer deze headset door meerdere personen gedragen moet worden. Oorsmeer delen met je collega is bijzonder walgelijk. En moet voorkomen worden. Dus je hebt een headset nodig die over het oor wordt gedragen. En zo is het uitzoeken van nieuwe headset een behoorlijke uitdaging.

Maar uiteindelijk had ik de geschikte headset gevonden en besteld. Na installatie bleek deze het niet goed te doen. Ingeruild voor een andere. Deze blijkt wel te werken. Wat was me dat een gehannes om iets simpels te vervangen. Geef mij maar het computer systeem maar.

1 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.