2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Nieuwe Router

Toen ik naar het appartement verhuisde nam ik enkel een glasvezel internet verbinding zonder TV en telefoon. Televisie heeft Daantje niet en de telefoon heeft geen snoertje meer nodig. We hebben allemaal een GSM waarom nog een vastelijn? Nergens voor nodig. Maar vlot internet werkt nog altijd het beste via glasvezel. en omdat ook deze website bereikbaar moet blijven is glasvezel de kwalitatief de beste optie.

Echter wanneer je verhuist heb je altijd geld te kort en onverwachte uitgaven. Dus Daantje had geen geld om een geschikte router aan de glasvezel te hangen dus dan z'n goedkoop consumenten exemplaar. Desondanks werkte het geheel naar behoren.

Maar Daantje wilde meer uit zijn computer netwerk halen. En dat vereist toch wat betere apparatuur dan eenvoudig linksys routerke. Dus ik kocht een aantal jaar geleden een Cisco RV120 router. Maar deze router werkte niet na behoren. en kende veel problemen met aanvragen van buitenaf. En moest terug naar de winkel.

Nu heb ik de Cisco RV325 router gekocht. Deze router bezit 14 LAN poorten en dat is meer dan genoeg voor het appartement om alle oudere switchen met pensioen te sturen. Nadeel was dat deze router geen WIFI aan boord heeft. Waardoor er een WIFI accespoint aangeschaft moest worden. Het nieuwe accespoint en router kunnen overweg met VLAN. Dat heeft als voordeel dat ik nu ook een echt testnetwerk en een gastnetwerk kan opzetten. Wanneer ik een PC ter reparatie aangeboden krijgt dan kan deze in het netwerk opgenomen worden dat los staat van het netwerk waar de eigen computers deel van uit maken. Mocht er kwaadaardige software op die reparatie pc staan. Dan zijn de eigen computers beter afgeschermd. Ook het gastgebruik van de WIFI is ook afgeschermd van Daans werkcomputers. Zo kan Daantje veilig internet aanbieden wanneer er bezoek is.

Door de jaren heen heb ik veel aanpassingen gedaan aan de thuisserver die ook aanpassingen aan de router vereiste. De oude router had te weinig resources en kon niet meer inkomende verbindingen verwerken. De nieuwe router heeft hier minder problemen mee. Maar bij het instellen van deze inkomende verbindingen had Daantje toch beter de instellingen van de oude router beter kunnen opschrijven. Daantje was namelijk vergeten de FTPSSL & tweede SMTP poort in te stellen. De eerste wordt door Daantje alleen gebruikt. Maar de tweede SMTP poort wordt gebruikt om te verzenden e-mails met startTLS encryptie aan te kunnen bieden aan de mailserver. Voor de praktijk van mijn moeder is dat een belangrijke dienst. Dus de Donderdag na carnaval ging de telefoon. Met de mededeling dat niemand e-mails kon versturen. Dit kwam omdat de router vanaf de fabriek al een instelling had voor de eerste SMTP poort. Maar de tweede SMTP poort moest handmatig toegevoegd worden. Door deze voor configuratie had ik helemaal niet meer aan de tweede SMTP poort gedacht.

Over deze netwerk upgrade ben ik zeer tevreden. De ingebouwde switch werkt duidelijk efficiŽnter dan de oude losse switch en de verbinding met het internet loopt soepeler dan met de oude router. Ondanks het fiasco met de RW120 router heb ik met de RW325 router weer vertrouwen in de producten van Cisco.

0 Lezers vinden dit artikel Goed.3 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.