2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

WIFI aanleggen.


Accespoint
Het is eind 2017. Het jaar waarin KPN heeft besloten om alle nog bestaande ISDN aansluitingen te gaan uitfaseren. ISDN werd in de werd in de jaren 90 groots verkocht. Als een telefoon medium waar een modern gezin niet zonder zou kunnen. Want met ISDN met zijn 2 lijnen kon je namelijk internetten en telefoneren tegelijk. Mijn vader viel als een blok voor dat ISDN ondanks dat er in die tijd betere alternatieven waren voor snel internet. Was hij daar niet voor op andere gedachten te brengen.

ISDN was een draak voor het doel waarvoor het aan de man werd gebracht. Als een zakelijke toepassing voor een telefoon systeem waar twee lijnen nodig zijn had het systeem wel degelijk potentieel. maar in een gezinssituatie was het verre van ideaal. één ISDN lijn had een data overdracht van 64 Kilobit per seconde. 😱 Het geen wat zelfs in die tijd wel erg traag was. Je kon die 64 Kilobit wel verdubbelen naar 128 Kilobit. Door met ook de 2e ISDN lijn in te bellen. Maar dat werd dan ook 2x zo duur. Goed een paar jaar later werd ADSL geïntroduceerd en dat functioneerde veel beter.

Maar op de praktijk van mijn moeder, wordt nog gebruik gemaakt ASDL/ISDN verbinding die KPN zo graag wilt uitfaseren. En deze dwangmatige keuze van KPN was voor mijn zus, moeder en mijzelf eens te kritisch te kijken naar de communicatie systemen. Daar kwam naar voren dat het 10 jaar oude ISDN telefoonsysteem beter vervangen kan worden door iets moderner. Het gaat VOIP worden. Maar daarnaast is er binnen de praktijk ook behoefte om meer met tablets te werken. en daarvoor moet er ook WIFI komen.

Voor zoal de WIFI accespoints als de nieuwe VOIP telefoontoestellen hebben bekabeld netwerk nodig. Er moet nu meerdere kabels dwars door het pand getrokken worden. van de week heeft Daantje langste serie kabels getrokken. Vanaf voor tot achter heb ik hiervoor de plafondsysteem platen moeten lichten. WIFI is behoorlijk storingsgevoelig. Mijn tante en oom hebben een frituur en bij hun thuis draait de Miele wasmachine en droogkast ook zowat continu. om al die bedrijfskleding weer schoon te krijgen. En als deze machienes draaien heeft dit effect op het WIFI signaal. In een fullsize podotherapie praktijk staan zware machienes die veel EMP's en stoorsignalen uitzenden. Dan een Miele wasmachine en droogkast. Daantje heeft in praktijk van zijn moeder ook geleerd dat slecht geknepen netwerkkabels dodelijk zijn voor een goed werkend netwerk. Het WIFI netwerk voor in de praktijk moet behoorlijk degelijk zijn. WIFI routers met een repeater gaan geen weerstand bieden tegen die zware machienes. Een cluster van accesspoints zal beter werken. Toch zal er een verminderd signaal zijn als de machienes draaien. Alleen nadat ik 2 van de 3 geplande accespoints geïnstalleerd had en werkend had gekregen als een cluster. Bleek op die dag niemand in de werkplaats te staan. En kon ik geen metingen verrichten bij draaiende machienes. 😠

0 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

© 2019 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.