2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Oma


Oma in betere tijden. Oma wilt nu het zo slecht met haar gaat dat er geen foto's van haar gemaakt worden. Dit respecteert Daantje en gebruik alleen nog archief foto.
Als Daantje in het zuiden des Lands is probeert hij op bezoek te gaan bij zijn Oma. Vanwege een verbouwing op mijn logeeradres. En de vele stoomtrein ritten vorig jaar liepen de hotel kosten de spuigaten uit. En vanwege budgettaire redenen was ik een halfjaar niet meer in het zuiden des lands geweest. Vorige zomer is Oma gevallen en is nu via het ziekenhuis en herstelzorg opgenomen op een gesloten afdeling van een bejaarden tehuis.

Het bejaardentehuis ligt naast het Aldenhovenpark. Ik was samen met een tante naar Oma gegaan. En Oma zat toen met meerdere bewoners voor de gezamenlijke televisie na een optreden van Andre Rieu te kijken/slapen. Tante en ik besloten dat het maar beter was dat zij nog maar even in dromenland blijft. Maar op een gegevensogenblik werd oma toch wakker en besloten we om ommetje in het park te maken. Oma herkende mij nog wel.

We duwen Oma in haar rolstoel naar een terrasje aan het park voor een kop koffie. Oma kon nog wel genieten van het voorjaarszonnetje en haar kop koffie. Oma accepteert niet dat zij niks meer kan. En dat geeft een hoop verdriet voor haar. Van die grote sterke vrouw die zij vroeger was, is geworden tot een klein iel mager vrouwtje. Dat onderweg is naar haar einde. Zonder dat ze daar vrede mee heeft. Toch hoop Daantje dat zij de vrede nog wel vind zodat zij nog kan genieten van het kleine beetje tijd dat er nog rest.

4 Lezers vinden dit artikel Goed.3 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
03-04-2017 23:26:02
Hai Daan,


Mooie woorden en je wens zo geschreven voor haar....sjiek. Hoop dat 't haar gaat lukken voordat Alzheimer zijn naargeestige werk gaat voortzetten.Fijn dat je dit doet...nog even bij haar op visite gaan want al ben je dan groot en oud( ha,ha,ha) voor haar blijf je altijd Daantje.

Greetingzzzzzzzzzz uit Maastricht.
Naam : Anoniem
05-04-2017 12:44:11
hoi daan
fijn dat je de bezoekjes nog doet aan je oma
zeker als ze nog weet wie je bent,
zeker als altzheimer om de hoek komt kijken.
groetjes van mij

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

© 2019 - Daansweb.net - Daan van der Hoeven.
Niets van dit Blog verhaal mag door derden gebruikt worden.