2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Het leven van een chauffeur

Noem eens een beroep dat je gewoon kunt uitvoeren zonder dat er altijd wel iets aan de hand is. Nou dan wordt maar geen chauffeur. Los van het feit dat de werkdruk bij sommige een herseninfarct bezorgt. Is het altijd spannend wat je allemaal aantreft.

Bij een klant trok ik de achterdeuren open om 2 pallets met 5 rollen hoog resolutie druk papier te lossen. En ik trof de rollen aan zoals op de foto. De pallets stonden weleens waar correct in de wagen. Maar zijn een keer toch vanaf de zijkant opgepakt. Als je dit met deze vracht doet dan breekt je aan de onderzijde van de pallet een cruciale folie laag die voorkomt dat rollen kunnen gaan rollen. Deze folie laag is gebroken doordat een pompwagen aan de verkeerde kant die pallet heeft opgepakt. en zo hebben de rollen speling gekregen. De linkse pallet is heel gebleven. De rechtse pallet is gebroken omdat daar 3 rollen op liggen en zwaarder is dan de linkse waar 2 rollen oplagen.

Nu toch maar proberen te leveren. Linkse pallet is makkelijk. De rollen terug naar het midden rollen. Pompwagen onder pallet en deze kwartslag draaien zodat de klant de pallet er gewoon uit kan pakken. Maar de rechtse rollen zijn wat moeilijker. De Pallet is onbruikbaar geworden. Deze heb ik ook meteen weggepakt. Maar de rollen zijn tegen elkaar aan gefolied. Zodat deze 3 rollen zich gedragen als 1 rol. Als ik die rol er nou in de folie uit de wagen kan rollen is de kans op schade aan de rollen minimaal. Omdat ik een HR/VR kastenwagen bij heb kan ik de zijkant van de wagen niet openmaken. En nu moeten die 3 rollen 90 graden richting de oplegger uitgang gedraaid worden. Dat lukte niet. De rollen een pompwagen oprollen ging ook niet. Ik moest ze uiteindelijk helemaal los snijden. en ze 1 voor een naar buitenrollen. Maar daarmee beschadigd je de buitenste laag van de rol.

Altijd wat. Maar zolang ik nog geen karate schijnbewegingen maakt zal het met me nog meevallen.

3 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
12-09-2017 23:00:14
vanuit Vancouver een groet en medeleven met het zware leven van een chauffeur

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.