2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

ADR certificaat verlengt

Om met gevaarlijke stoffen over de weg mogen te vervoeren. Moet een chauffeur het zogenaamde ADR certificaat opzak hebben. Dit certificaat is maar 5 jaar geldig. En het dient op tijd te worden verlengt. Mijn baas verlangt dat iedere chauffeur minimaal ADR basis gecertificeerd is. Met z'n certificaat mag je de meeste ADR stukgoederen vervoeren. Op 5 oktober 2017 verliep mijn ADR certificaat. Wanneer je het certificaat niet op tijd verlengt dan is het definitief verlopen. En dan moet je een nieuwe gaan halen.

Dus ik belde in Juni de huisopleider van mijn baas. Om het huidige ADR certificaat te kunnen verlengen. In tegen stelling tot een normale code 95 nascholing moet je voor ADR wel een examen doen. En Daantje had geen rekening gehouden met het feit dat er in de vakantie tijd geen cursussen en examens werden afgenomen. Dus ik hield alleen de maand september over om het certificaat te verlengen. In die maand had ik ook het stoom weekend naar Stadskanaal. Je zult altijd zien dat na maanden werken bepaalde dingen ineens samenvallen. In goed overleg met de opleider en mijn werkgever is alles weer goed opgelost. Zodat mijn weekend stadskanaal niet in het gedrang kwam. Dat zou ik nou erg jammer gevonden hebben.

Zelf heb ik naast het basis certificaat ook de specialisatie Tank, klasse 1 en klasse 7. Ook voor deze specialisatie moet je tegenwoordig een apart examen afleggen. Voorheen deed dat je dan een examen met extra vragen. Om het certificaat te verlengen moet je eerst op cursus en daarna doe je bij het CBR examen. Mijn werkgever had geregeld dat ik door de weeks die cursus kon gaan doen. En het weekend daarna meteen de 4 examens.

Wat is z'n cursus toch behoorlijk saai. Je bent niet voor niks chauffeur geworden en afgekeurd door al die potentiële schoonvaders. Omdat het op school zo goed ging. Maar goed na een week cursus had ik meteen mijn examens in Breda. Als eerste ging ik op voor Klasse 1 Explosieven. Dit legde ik af met 0 fouten. Daantje koos om maar meteen door te gaan met de Tank die ik ook haalde met 1 fout. Ik had de smaak aardig te pakken en besloot gelijk door te gaan klasse 7 Radioactieve stoffen. Ook hier slaagde ik met 2 fouten. Tussen de examens door kun je kiezen om gelijk met de volgende examen te beginnen. of het examen te doen op de vooraf afgesproken tijd. Maar Daantje had de smaak aardig te pakken. Wanneer je een examen hebt afgesloten dan verlaat je de examenruimte en meld vooraan weer aan voor het volgende examen. Dus Daantje liep dus 4x in en uit. En dat begon iedereen op te vallen. Het 4de exemen was het belangrijkst dat was de basis dat ik haalde met 0 fouten. Missie weer geslaagd tot over 5 jaar weer. 😡

1 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Peter
23-09-2017 22:33:47
Waarom denk je dat zo'n examen zo eenvoudig is?

De Nederlandse transporteurs zouden anders zonder goedkope Oosteuropese chauffeurs zitten.

Je baas is ook niet op zijn achterhoofd gevallen.
Naam : Daantje
23-09-2017 23:50:58
De goedkope Oost-Europese chauffeurs kopen die papieren gewoon. 😠 Daar hoeft het Nederlands examen niet gemakkelijk voor te zijn. Trouwens ooit eens een oost Europeaan bij het CBR gezien? Ik niet want zij slagen toch niet. Trouwens laatst stond in de krant dat zelfs Nederlanders er nauwelijks slagen. 😂 1 op 2 kandidaten zakt voor rijbewijs B.

Nee, die oost Europeanen gaan naar het oosten voor examen. Wat was het ook al weer in Letland € 80 voor rijbewijs CE code 95 en chauffeurspas. Nou voor €100 zit er een ADR certificaat bij. 😤😤. en eventueel een handleiding hoe ze zich moeten kleden. Want met een veiligheidshesje in combinatie met korte mouwen en sandalen kom je nergens bij chemie bedrijven het terrein op.
Naam : Anoniem
28-09-2017 17:49:34
Hallo Daantje,

Jouw werkgever steunt dat beleid.

Het is een middel om jou en je Nederlandse collega's onder druk te zetten.

Je bent als Nederlandse chauffeur te duur.

Zodra de Oost-Europeanen daadwerkelijk lid zijn
van de Europese Commissie gelden ook daar minimum-
looneisen.

Dat komt jou en je collega's ten goede.

Dat proces gaat nog jaren duren.

Peter.
Naam : Daantje
29-09-2017 00:13:27
😂😂😂 Ik weet niet onder welke steen jij gelegen hebt. Maar het merendeel van de Oost Europese Staten zijn gewoon EU lid. De portefeuille transport binnen de Europese Commissie wordt bemant door Slowaakse Violeta Bulc. En zij brengt tot nu toe weinig goeds voor west Europese chauffeur.

Zij wilt een nog soepelere cabotageregels. En zij stelt alles in het werk voor nog meer goedkoop slavernij transport. Wanneer je denkt dat het in Duitsland op de A67 omgekomen Nederlands gezin de Europese politiek tot andere inzichten gaat leiden. Kom je toch van de koude kermis thuis.

Ik sta samen met andere chauffeurs vooraan en we zien de ellende van chauffeurs uitbuiting met onze eigen ogen aan. Dat die jongens zo wanhopig zijn dat inmiddels massaal naar de fles wordt gegrepen. Nee, er moet nog veel bloed vloeien over de Europese snelwegen voor de EC tot andere inzichten komt.😠
Naam : Anoniem
29-09-2017 15:02:43
De wetgeving klopt natuurlijk wel. Welke politieambtenaar loopt met een wetboek rond?

Jij krijgt een bekeuring als je een paar km/u. te snel rijdt. En jij betaalt netjes.

Wat moet een politieambtenaar met een chauffeur die zijn taal niet verstaat en ook geen geld heeft? En elke wetgeving aan zijn laars lapt.

Je zou de werkgever moeten aanpakken.

Vrachtauto in beslag nemen. De chauffeur mag op staatskosten naar huis.
Dan zijn de problemen snel voorbij.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.