2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

onderhandeling resultaat TLN CAO

Afgelopen maanden zijn de sociale partijen bezig geweest een nieuwe CAO voor beroepsgoederenvervoer te regelen. Een de ene kant heb werkgeversorganisatie TLN met doorgesmeerde onderhandeling machine die erop uit is om alle rechten bij werknemers op slinkse wijze te ontnemen. En aan de andere kant heb je de bonden zoals FNV, CNV & de Unie. Met een veel te kleine achterban. Die het niet voor elkaar kan krijgen om noodzakelijke overwicht te creëren om een fatsoenlijke CAO af te dwingen.

Een probleem is het profiel van de gemiddelde chauffeur. Zolang een gouden toeter op de truck en de lengte van hun pik belangrijker is dan goed parket arbeidsvoorwaarden zal er weinig veranderen. En de werkgevers weten dit. en maken er dankbaar misbruik van. door in het eindbod 3 maanden geleden alle chauffeurs van hun overuren vergoeding af te helpen. En zo waren er meer nadelen in dit eindbod. De vlam sloeg bij de werknemers echter in de pan en actie bereidheid was groot. Waarbij werkgevers hun eindbod aanpaste.

Afgelopen week kreeg ik als FNV lid het stemformelier binnen om te mogen stemmen over het nieuwe onderhandeling resultaat. Na korte overweging heb ik besloten om tegen te stemmen. Ondanks CNV en de Unie de nieuwe CAO hebben aangenomen blijkt de FNV nog te moeten gaan stemmen. De 2 andere bonden zijn een stuk kleiner maar desondanks gaat er wel een roddel ten ronde dat er bij het CNV met stemmen geknoeid zou zijn.

Daantje maakt zich meer zorgen over die nieuwe afspraken die in de volgende CAO komen te staan. Een daarvan is het "Persoonlijk Keuze Budget" Het zal weer de nodige moeite kosten om die voormalige 3 bovenwettelijke vakantie dagen bij mijn werkgever te verzilveren. (Afhankelijk van leeftijd/dienstjaren zitten er tussen 2 en 7 vakantie dagen in het PKB) Het persoonlijk keuze budget maakt bepaalde zaken onnodig ingewikkeld. En dat werkt misbruik door de werkgever in de hand.

De 10% loonsverhoging die beloofd werd. Daarvan zit 6% in verhoging van de bedragen in het loongebouw. Maar de overige 4% zit in een toevoeging van een extra loontrede. Er staat op zwart en wit. Dat iedere werknemer die langer dan jaar in de hoogste trede zit automatisch naar de nieuwe trede verhuisd. Maar ook mijn werkgever maakt er een beroepssport van om iedereen in hun loontrede te bevriezen. De laatste keer dat iemand dit ter discussie stelde werd er gedreigd om oostblokkers op de auto te gaan zetten. Waardoor iedereen zijn bezwaren weer introk. Dus ik ben benieuwd of Daantje zijn nieuwe loontrede krijgt wanneer deze CAO aangenomen wordt. reden genoeg om tegen te stemmen.

2 Lezers vinden dit artikel Goed.2 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.