2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

USB Stopcontact


Het usb stopcantact in de keuken.
Voor het uitrollen van het WIFI netwerk in de praktijk van mijn moeder heb je materiaal nodig. En dat materiaal vind je gewoon in de bouwmarkt. En zo liep ik dus langs het rek met de "Busch and jaeger" artikelen. En daar zat een heus USB stopcontact tussen. Dus Daantje dacht dat is makkelijk. Want net als in ieder huishouden ligt Daantjes huis vol met USB opladers die overal rond liggen te slingeren.

Maar goed nu is er een USB stopcontact. Alleen moet het nog geÔnstalleerd worden en dat is vrij gemakkelijk. Je bouwt een standaard 230 volt stopcontact uit. En je sluit het USB stopcontact aan plaatst het in de muur. Dus voor de veiligheid schakel je de stroom uit. En dan is Daantje vergeten dat het winter is. En het om 18:30h dus donker is. 😡 En dat je dus niks ziet terwijl met je elektra bezig bent. Weer eens goed over nagedacht. Toch maar de elektriciteit ingeschakeld om iets te kunnen zien. En dan voorzichtig de draden los te trekken. Wat kan er nou fout gaan?😄 De ex van mijn zus zij altijd: "elke goede elektricien wordt wel eens keer geŽlektrocuteerd." Dus voorzichtig trek ik de draden los. Maar maakte een contact met een vinger tussen nul en aarde. Au dat was niet handig. Dus laten we maar wat kaarsen aansteken en wat zaklampen er bij pakken. en de stroom weer afschakelen. Wel zo veilig.

Het USB stopcontact heeft geen aarde nodig. Dus die draad stoppen we achter diep in de muur weg. Fase en de null aansluiten. En terug in bouwen. Stroom er op en kijken of het geheel werkt. En het werkt. En zo is mijn huis weer stukje moderner.

2 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
01-12-2017 16:10:35
Wat moet je er mee Daan?

Ander beroep kiezen?

Peter.
Naam : Daantje
02-12-2017 16:48:17
Al mijn mobiele gadgets opladen. Door een besluit van de EU zijn fabrikanten van mobiele apparatuur verplicht dat hun adapters aan Intels USB norm moeten voldoen. Dit is gedaan zodat je de adapters tussen de apparaten kunt uitwisselen. Voorheen had elk mobiel apparaat zijn eigen adapter en eigen stekkertje. en Iedereen had keukenla vol goed werkende maar onbruikbare adapters die dus op stort belanden. 😡

Stiekem heb je nog wel het een en ander dat zo geladen moet worden. En overal van die adapters in de stopcontacten laten steken ziet ook niet uit.

Zelfs de Arriva bus heeft dergelijke aansluitingen boven passagiers stoelen zitten. 😌 Waarom dan niet binnen je eigen huis? 😎
Naam : Anoniem
10-02-2018 17:08:26
wij hebben ze ook maar t werkt maar een stuk langzamer als met een stekertje

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.