2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Medewerker van jaar

Mijn werkgever hanteert een een jaarlijks terugkomend schouderklopje mechanisme. Namelijk : "Medewerker van het jaar verkiezing" De directie nomineert een vijftal personeelsleden en op de jaar vergadering worden er verkiezingen gehouden. En de uitslag van die verkiezingen is 'bepalend' wie medewerker van het jaar word.

Nou werk ik 12 jaar voor die firma en Daantje is in al die nog nooit eens genomineerd geweest. Met eer en geweten je werk gewoon doen ga je het duidelijk niet redden. Iemand binnen het bedrijf zei letterlijk tegen mij: "Daantje, voor medewerker van het jaar heb je een te grote bek. Je moet ze meteen bij de ballen pakken." Nou, dat was duidelijk om medewerker van het jaar te worden moet je eigenlijk een soort lievelingetje worden. Tijd om maar eens wat producten te gaan kopen voor een gladde huid. Zodat we tot de schouder . . ... (Tijd om op te houden.)

Het is eigenlijk wel jammer dat het zo werkt. De transport sector is een eerste klas bruinwerkplaats. Kijk maar eens naar de huidige CAO onderhandelingen. Het is gewoon om te janken. We verdienen niet eens de hoogste loonschaal met als zwak excuus dat we moeten concurreren met de oostblokkers. Maar ondertussen willen de werkgevers niet over stappen op een minimum cao. Omdat ze bang zijn dat de concurrentie hun personeel weg kaapt. Zolang TLN met een standaard CAO wenst. zullen de lonen dus niet omhoog gaan. En dat ongeacht hoeveel chauffeurs er ook tekort komen. Daarnaast heb je ook nog eens de soop cao. Waarbij we als chauffeurs zelf de opleidings-kosten van al die zijinstromers en dat achterlijk blad TON mee financieren. We worden door onze eigen bazen hard in onze gezichten uitgelachen. En weinig chauffeurs die dat doorhebben.

Maar goed het weer maandag dus aan de gang.

6 Lezers vinden dit artikel Goed.3 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Anoniem
31-01-2017 16:50:50
ja jonge ik werk er nu ook bijna 22 jaar ben t ook nooit geworden en zal t ook wel nooit worden ook. hihi
Naam : Anoniem
01-02-2017 02:05:12
En dan nu ook nog de WGA Premie, mogen we ook nog eens mee gaan betalen aan die langdurig zieken
Naam : Anoniem
05-02-2017 13:46:41
Die WGA premie kun je makkelijk compenseren. Door door de PV op te zeggen. Daar betaal jij meer aan dan de werkgever. En wat krijgen we dan uiteindelijk, zuip feestjes knok partijen met ex en huidige bestuurders om dat de een de ander heeft afgezet. Sorry, hoor maar hier zit ik niet op te wachten.
Naam : Anoniem
14-02-2017 16:53:16
blij da ik al jaren geen lid meer ben van de pv
de een zuipt nog harder als de ander en weet van voren niet meer dat ie van achter nog leeft.
Naam : Peter
03-03-2017 15:04:05
Daan,

De directieleden nomineren......

Het wordt de hoogste tijd dat de directieleden zichzelf eens gaan nomineren.

Dan hebben de chauffeurs pas echte pispalen.

Ik weet niet hoe het bij jouw bedrijf is gesteld. Als de directieleden gelijk krijgen mag je binnenkort voor 351 Euro (bruto) per maand aan de slag. Je krijgt dan tevens 51 euro per gewerkte dag als onkostenvergoeding.
Dat geldt tegenwoordig voor o.a. Roemeense vrachtwagenchauffeurs.

BMW's en Mercedessen moeten betaalbaar zijn voor de directie. Toch?

Peter.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.