2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Stadskanaal Onder Stoom

SSN rit Rotterdam Stadskanaal

Dag 0


Dag 1
Daantje heeft zichzelf opgegeven voor de twee daagse Stoom Stichting donateurs rit naar de 25 jarige STAR. De Star zet zich in voor het behoud van de spoorlijn Veendam-Musselkanaal. Dit stukje spoor dat precies ligt op de grens tussen de provincies Groningen & Drenthe maakte deel uit van een uitgebreider spoorwegen net richting ter apel. Maar ten hedendaags houdt het spoor in Musselkanaal op.

Het spoor werd vroeger gebruikt voor reizigers vervoer en voor de afvoer van veen dat als brandstof werd gebruikt. Nadat het wegvervoer beter werd. werd het lijntje nog gebruikt voor de lokale industrie. Nadat voor de lokale industrie de behoefte voor goederen vervoer over spoor verdween. sloeg het verval toe en de sloop voor lijntje dreigde. Reden voor een paar vrijwilligers om de STAR op te richten. De star bestaat nu 25 jaar. Reden voor een feestje. En de Stoom Stichting Nederland komt ook met hun 01 1075 en 300 betalende gasten waar Daantje een van is.

Maar het feestje was tijdens het 3e weekend van september en Daantje probeerde daar ook zijn zomer verlof in te passen. Wat niet meteen echt makkelijk was. Omdat dienstregeling van de stoomtrein ingepast moet worden in de dienstregeling van de NS. Wordt de dienstregeling pas laat bekend gemaakt. De trein vertrok om 8:31 in Gouda. En dat is te vroeg om per Openbaar vervoer die ochtend in Gouda te komen. Dus het moest met een hotel overnachting. Echter die vrijdag moest ik werken. Ik vroeg aan het baasje om die dag toch vroeg thuis te zijn. Zodat ik dezelfde avond per openbaar Vervoer naar Gouda kon reizen. Maar helaas de grimmigheid van de transport sector zorgde ervoor dat ik niet op tijd thuis was. En mij moest haasten om met de laatste trein in Gouda te komen. En tot overmaat van ramp was de Bravo bus te laat waardoor ik trein aansluiting in Oss miste. En Daantje kwam dus echt met één van de laatste treinen in Gouda aan. Uiteindelijk is het toch goed gekomen. Maar het is niet fijn reizen zo.


Dag 1
0 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.