2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

40 Jaar.

Uden, 22 April 2017

Beste Weblog lezers, vandaag slecht nieuws. Daantje is 40 geworden. Daantjes leven is nu gearriveerd op de denkbeeldige helft. 40 jaar is een hele tijd en in die 40 jaar is er veel gebeurt. Positieve dingen, maar ook de nodige teleurstellingen. 40 Jaar, Daantje staat al met één been in het graf. En het is nu hoogtijd om mijn midlifecrisis eens op te starten.

De midlifecrisis is een gebeuren waar iedere man door heen gaat wanneer hij zijn 40ste leefjaar heeft behaalt. Als man zijnde hoor je dan gesetteld en 'gelukkig' te zijn. Daantje is gesetteld woont op zichzelf in een leuk appartement. En speelt wekelijks nog met vrachtwagentjes. Ik heb nog een tijdje aan gedacht om mij te laten omscholen tot treinmachinist. Maar dan zou ik nog steeds met treintjes gespeeld hebben. ........MMMM......... Net zo kansloos dus.

Maar de grootste teleurstelling bevind zich op het liefdesterrein. Door verlieft worden op de verkeerde vrouw heeft mij geen vertrouwen gebracht in het vrouwelijke deel van het menselijk ras. Ik had haar ontmoet op de middelbare school. Gingen veel met elkaar om. Zelfs jaren lang nog naar elkaar geschreven. Een tijdje zelfs gedatet om vervolgens door haar op een zijspoor gezet te worden. En er nooit meer iets van te vernemen. Hoe kan iemand waar je jaren intens mee omgaat zo met je breken?? Ik ben hierna weer internationaal gaan rijden. En dan is 20 jaar zo om. Toch heeft zij er voor gezorgd dat ik nooit meer een partner kan vertrouwen. Later besefte ik dat dit gedrag ook in de genen zit. Een soort oer drift om een zorgzame slaafse partner te vinden die voor haar en de kinderen zorgt. Daarom houden vrouwen ook zo veel van honden. Een hond is altijd blij zijn baas te zien en loopt ook altijd zonder kapsones achter zijn baas aan.

En dan de keuze om chauffeur te worden. Was dat een slechte? Met de kennis en kunde die ik nu heb. Moet ik daar "JA" op antwoorden. Wat je in het transport allemaal mee maakt. Dat hou je niet voor mogelijk. De 'planner met gezag' wil een boek schrijven over de tijd dat hij gewerkt heeft. En Daantje denkt ook al aan om zijn memoires te gaan schrijven. over zijn avonturen in het transport.

Ook denk ik nog regelmatig aan al die klasgenoten bij wie ik in de klas heb gezeten en wat van hen geworden is. Van sommige weet Daantje dat. En van andere weet ik het niet. Facebook geeft soms wel inzicht hoe ze geworden zijn. Van andere is het minder duidelijk. Gek is wel dat al die contacten van die tijd compleet verwaterd zijn. Met vele had je een oppervlakkig contact met andere hele vriendschappelijke contacten. En dan is school over, en ieder gaat zijn eigen weg. En zo gaat het met ook met oud colega's Heb je jaren met ze samengewerkt Je gaat dan ergens anders werken. En je hoort nooit meer wat van hen.

Vrienden & Kennissen, komen en gaan dus. Met familie leden is ook niet veel anders. Want ook die sterven en komen weer nieuwe. Het hoort allemaal bij een levens verloop.

5 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Trudie
15-05-2017 00:39:50
Hai Daantje,

Is het niet zo dat jij zelf ook 'n rol in het grote geheel heb gespeeld? Verliefd worden en aan de kant gezet worden is nooit leuk. Dan raap je jezelf bij elkaar en begin je opnieuw!! Aan de kant gezet worden kan je overkomen, dat klopt helemaal en aan de kant blijven staan is dan jouw eigen keuze. Ik zou dat voor mezelf niet willen....
Good luck met je midlifecrisis, die zou ik aan de kant laten staan. Gewoon lekker leven en de dingen doen die je graag wil doen. Succes🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
Naam : Anoniem
15-05-2017 02:06:37
Hoi Daan, wacht nog maar even met je midlifecrisis . Zo te kezen ben je een beetje depri . Om 2 van dit soort negatieve " dingen " te händele moet je van goede huize komen. . Dus : 1 morgen schijnt de zon . 2 je staat vrolijk op en lacht en bent vriendelijk tegen het eerste levend wezen dat je tegen komt . 3 je doet alsof je door het leven danst . Dit moet je even volhouden . En laat dan die midlifecrisis maar komen in de vorm een zeer luxe wagen , een 20 jaar jongere vriendin of in een complete restyling van je zelf. Je hebt het postuur en het karakter om de wereld aan te kunnen. Geniet van het leven neefje 😘😘
Naam : Anoniem
15-05-2017 06:47:04
hoi
je hebt een mooie leeftijd bereikt.
en je kent het gezede,op ieder potje past een deksel
dus ook voor jou zal er een combinatie staan,
en geniet nu van je mooie leeftijd,je leeft maar ene keer
Naam : Anoniem
16-05-2017 08:22:35
Hee Daan, je moet vooral blijven kijken naar hoeveel er nog in die beker zit en niet naar hoever de beker al leeg gedronken is. Oma zei altijd, " waar een raam dichtgaat, gaat er ergens wel weer een deurtje open"! Nu weet ik dat ze gelijk had. Maar ik heb dat ook zelf moeten ontdekken . En " midlifecrisis crisis" Ach ook dat is maar een woord he! Kijk goed naar de mooie dingen om je heen en geniet daar van. Overigens heb ik ook altijd honden gehad, maar de man die slaafs achter me aan liep heb ik nooit gevonden haha😉😉. In mijn ogen ben je een kanjer die door de schouders er onder te zetten, zijn leven behoorlijk op de rit heeft. 👍👍En wie weet wat er nog komen gaat. 😘😘
Naam : Peter
21-05-2017 01:27:01
Hoi Daan,

Misschien laat, maar gefeliciteerd met je veertigste. Niet iedereen bereikt die leeftijd.

En de transportsector en collegialiteit? Je hebt een nieuwe CAO. De Zilvervloot komt binnen.

Liefde? Trouw niet voor je 40 bent.

Peter.
Naam : Sander Spaargaren
07-08-2017 00:16:10
40 jaar alweer.....
Aan deze kant van het internet is dat niet anders.
Op zich ook niet gek als je bedenkt dat we samen op De Vijfkamp hebben gezeten.

Schoolbank stuurde me vandaag een bericht dat ik samen met jou op De Berkenschutse zou hebben gezeten. Schoolbank heeft het fout, maar het was wel weer eens de aanleiding om jouw weblog weer eens te bezoeken. ;-)

Op Schoolbank heb je staan dat jouw laatste jaar op de vijfkamp in 1991 was.
Dat klopt echter niet.....
Ik heb op dit moment de klassenfoto van het laatste schooljaar 1989-1990 in mijn handen.
Jij staat geheel links onder op de foto. Ik zelf 1 rij hoger en 1 naar links.
Ik kom deze foto echter niet tegen op de Schoolbank website dus zal hem inscannen en uploaden. Mocht je eerdaags getagged worden dan weet je de schuldige te vinden!
Direct na ons laatste schooljaar zijn jullie verhuisd van Best (Vlakbij Buurthuis De Voeg) naar (ik meen) Uden. Ik woonde in de Leeuwerik vlak naast de school daar.
We zijn vroeger regelmatig bij elkaar op bezoek geweest. Bij jou waren we dan regelmatig met treinen bezig, of met de computer aan de Flight simulator.
Op facebook zijn we geen vrienden. Op Hyves vroeger wél. ;-)

Groeten,
Sander Spaargaren

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.