2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Noorderbrug Maastricht

TracÚ verleggingLinks: de nieuwe aanlanding met de oprit Bosche Baan. Rechts: De oude brug deel dat nog verder gesloopt wordt.

Oude West aanlanding boven de voormalige Zuid-Willemsvaart. Wachtend op de sloop.

Nieuwe aanlanding Noorderbrug.

Oude Brugdeel dat gesloopt wordt.

Rechts: Oude kanaaltunnel door de boschdijk heen.Links: Moderne brug over de voormalige stadsgracht met de weg naar Smeermaas.

Oude stadsmuur nu volledig verborgen.

In 1984 Werd in Maastricht de Noorderbrug geopend. Deze brug verbond de noord-westzijde van Maastricht met de A2. Wilde je van die kant De A2 richting het noorden op dan moest je dwars door de stad. 😟 De brug maakte de rondweg van Maastricht rond. En de bereikbaarheid nam ontzettend toe. Nu 30 jaar later bleek na simulatie testen. dat wanneer de gloednieuwe koning Willem Alexander tunnel in de A2/N2 geopend was. De verkeersdruk aan de westkant van de brug zo hoog opliep dat de file die hieruit ontstond. De investering in de koning Willem Alexander tunnel te niet deed. 😠 De gemeente Maastricht greep in. En verlegd nu de brug zodat het verkeer makkelijker naar BelgiŰ en de stad in kan.

De oude brug liep vroeger in een kleine bocht met de ronding van de stad mee. Nu buigt de brug van de stad af en land in een industrieterrein. Dat hierdoor makkelijker bereikbaar wordt. 😁 Op dat industrieterrein had ik in April 2013 de 'rode Baron' gekocht. Het viel me toen al op dat er op het industrieterrein een grote stadsweg lag, compleet met verkeerslichten die werkten en die weg was nergens op aangesloten. Nu is het daar een stuk drukker. De oude brug aanlanding die staat er nu (29 september 2017) nog. En dat was een mooie reden om eens met camera gaan te kijken en de oude situatie met foto toestel vast te leggen. De oude aanlanding is namelijk op de oude stadsmuur aangelegd. en bij de oude Zuid-Willemsvaart. het is de bedoeling dat deze stadsmuur weer makkelijker toegankelijker wordt voor toeristen als de oude aanlanding gesloopt is. Het was zeker de moeite om een klein beetje modern Maastricht op de foto te zetten dat binnenkort geschiedenis wordt. 😊 De oost aanlanding en het stuk boven de maas blijft behouden. De west aanlanding wordt nu naar 33 jaar gesloopt.

In het fotoboek van Maastricht staan meer foto van de te slopen brug en oude stadsmuur. Klik hier om fotoboek te openen

1 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.