2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Fotoshoot de Liegé

Samen met een Oom heeft Daantje een kleine foto shoot van de stad Luik gemaakt. De laatste jaren is Wallonie druk bezig om de vele binnensteden op te knappen. De binnenstad van Luik is inmiddels schoon. Er is een nieuw station gebouwd en er is meer oog voor architectuur dan z'n 15 jaar geleden. De plaatsen rondom luik is de architectuur nog steeds om depressief van te worden. Veel beton met een Aldi structuurtje Maar de binnen stad ziet er goed uit.

Bewapend met een vast 50 MM objectief de binnenstad van Luik in. Het weer was perfect, het diafragma kon lekker dicht gedraaid worden ben ben met het diafragma niet lager dan F/10 geweest. Na een paar steegjes gefotografeerd te hebben gingen we naar de trap van: "Montagne de Bueren" 374 treden hoger en ik voelde duidelijk dat het beter is dat ik thuis ook wat vaker de trap neem. Ben de laatste jaren een lift junkie geworden. Krijg je wanneer in z'n luxe appartement woont. Maar de klim was wel de moeite waard naarmate je hoger komt wordt het uitzicht ook steeds beter. En heb toch nog wel de nodige foto's van boven de stad genomen.

Daarna zijn we naar het nieuwe station geweest. Dat is mooi modern station, met een gigantische zelfdragende stalen constructie. die als een kap over de volle lengte over alle sporen heen gaat. Het is een mooi station wat ook eens aangedaan moet worden door de "Stoom Stichting Nederland" (SSN)De gigantische stoomlocomotief zou daar niet in misstaan. Maar helaas stoom over de Belgische hoofdbaan is nog voorlopig een taboe.

Een maal terug thuis gingen we gauw de foto's vergelijken. Qua camera technische instellingen zaten mijn Oom en Daantje op 1 lijn. Diafragma waardes F11/F22, Sluitertijd rond de 200ste seconde. ISO snelheid 500-2500 Wij hadden beide de ISO instelling op automatisch staan. Maar qua onderwerpstijl verschillen mijn oom en Daantje wel. We hadden beide prachtige foto's. Maar de manier waarop we als fotograaf met de details omgingen verschild enorm. Met name bij het station hadden we hetzelfde gebouw gefotografeerd en dan met totaal verschillende foto's thuiskomen. Dit was heel leerzaam.

Klik hier om alle foto's van Luik in het fotoboek te bekijken.


Het station van Luik
Oude bebouwing & moderne bebouwing
1 Lezers vinden dit artikel Goed.2 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.