2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

De bitcoin

Tsja, Tijdens het familie kerstdiner kwam het te sprake is het verstandig om in de bitcoin te investeren? Tsja de laatste tijd staat de krant vol met verhalen van mensen die veel rendement gehaald hebben met beleggen in bitcoins. De bitcoin is in de jaren 90 bedacht als een betaalsysteem op het internet. Dit is iets anders dan Pay Pal, Ideal of creditcard. bitcon is digitaal geld. Het is ontwikkeld om er transacties mee te doen op het internet. Maar dan met hetzelfde gemak als je met cash geld. Bitcoin transacties zijn anoniem en met de transacties is moeilijk te frauderen.

De bitcoin is volledig virtueel. Dus een bitcoin kun je nooit in je handje vasthouden. Iedereen die met bitcoins wilt werken. Is verplicht om een virtuele portemonnee aan te maken. Tussen al die virtuele portomonee's worden de bitcoins uitgewisseld. Om fraude te voorkomen wordt een bitcoin altijd cryptografisch opgeslagen en verwerkt. Daarom wordt de bitcoin ook weleens crypto geld genoemd. Het voordeel hiervan is dat de bitcoin niet te traceren is. Het nadeel is dat het berekenen van een bitcoin transactie (Mining) steeds ingewikkelder wordt naarmate een bitcoin steeds vaker verhandeld is. De verwerkingstijd van een bitcoin transactie is op moment van schrijven 14 dagen. Terwijl Ideal transactie 24 uur duurt.

Doordat de bitcoin anoniem is. Is de munt in trek bij criminelen. Naast het internationaal afrekenen van je HD TV in een webshop kun je ook opium of een vuurwapen mee afrekenen. Niemand zal vragen stellen over de transactie zelf. Op het moment van schrijven is de bitcoin €133780,80 waard. 😨 Terwijl de koers vroeger stabiel rond €50-€350 lag.

De verwerkingsduur van een bitcoin transactie is op het moment van schrijven veel te lang. Dit alleen al kan de ondergang van de munt betekenen. En hij is veels te veel waard. Dus investeren in de bitcoin is een slecht idee. Tevens is investeren valuta, aannemers, olie en transport ook onverstandig Maar leg dat maar eens aan je familie uit.😟😟

Meerkeuze poll

Bitcoins?? Ik hou het liever bij Euro's (1)
Bitcoin? Te gek ik stap meteen voor duizend euro in. (0)
Ik blijf gewoon de betaalmiddelen van de reguliere banken gebruiken (IDEAL, VISA, Euro Card) (0)
Bitcoin is zeker geen goede investering op het moment. (0)
Ik beleg liever in reguliere beleggingen. (0)

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.