2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Emoticons

Iedereen kent ze inmiddels wel de emoticons. Het begon met kleine gele gezichtjes waarmee je een emotie mee kon uitdrukken. 😃 Deze gezichtjes hebben hun oorsprong in Japan. In de jaren 90 werd door Japanse mobiele telefoon aanbieders mogelijk gemaakt om Emoticons in een SMS te verzenden. Terwijl de rest van de wereld ze nog niet gezien hadden. Door de jaren heen kwamen er op internet steeds meer applicaties waar je emoticons kon gebruiken.

Midden jaren 90 kwam ik voor eerst in aanraking met emoticons. In een forum van een computer tijdschrift kon je ze gebruiken. En door de leden van dat forum werden ze ook veelvuldig gebruikt. 😌 Toen Daantje reactie mogelijkheden in Daansweb bouwde was het de bedoeling dat er ook emoticon mogelijkheden in kwamen. En dat was toen der tijd nog niet zo gemakkelijk. De emoticons moesten er letterlijk in geprogrammeerd worden. Van elk gezichtje moest er gif bestand komen. en van elk gezicht code die toender tijd werd gebruikt: ":) x:" moest automatisch worden vervangen door een IMG tag naar het gif bestand. Het is natuurlijk wel allemaal wel in te bouwen. Maar is wel monniken werk. Daardoor schoof Daantje het idee op de lange baan. Een planner met gezag, Gevolg door planner zonder gezag & een planner Willem hadden andere plannen met Daantjes tijd. 😉 En andere IT projectjes zorgde er voor dat er niet maar aan de emoticons werd gewerkt.

De tijd vorderde, De Smart phone werd uitgevonden. Whatssapp deed zijn intrede. En ook daar werden de gezichtjes gebruikt. In 2010 werden ook de gekleurde versies van de gezichtjes in de ISO norm voor computertekens opgenomen. Wanneer je een pc heb met minimaal Windows 7 die is voorzien van alle updates kun je deze nieuwe tekentjes namelijk als gewone letters gebruiken. 😃 En dat geeft een groot gebruikers gemak. Je hoeft geen combinatie van tekens in te voeren om een emoticon in je reactie te plaatsen. Het zelfs zo dat in de schermtoetsenborden vanaf Windows 8.1 & Andriod al een hele serie emoticons aanwezig zijn.

Niet alle hardware toetsenborden heeft een mogelijkheid om emoticons in te voeren. Om deze mensen tegemoet te komen. Staan sinds kort bij alle groter bericht invul velden van Daansweb de meest gebruikte emoticons die je met muis kunt aanklikken. Een Java script op de pagina zorgt ervoor dat de cursor in het veld van het gewenste Emoticon plaatst als een gewoon toetsenbord teken.

Het toevoegen van alle emoticons kon gewoon via een For loop in het PHP script. (3 regels toevoegen) En er moest aan stukje Java code aan sommige webpagina worden toegevoegd. om het geheel te laten werken. Lang leve de vooruitgang. Vooruit gang maakt het leven soms minder complex. 😏

Veel plezier met Emoticons op Daansweb. 😎😎😎😎😎😎😎😎😎

0 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.
Geplaatste reakties op dit blog bericht :
Naam : Peter
28-09-2017 01:36:12
De hoofdarbeiders op het kantoor van je baas moeten zich ergens mee bezighouden natuurlijk.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.