2017
Daantjes Weblog.


Menu 2018
Jaren overzicht

December 2017

November 2017

Oktober 2017

September 2017

Stoom Stichting Nederland.
Naar Stads kanaal onder Stoom

Augustus 2017

Juli 2017

Juni 2017

Mei 2017

April 2017

Maart 2017

Februari 2017

Januari 2017

Menu 2016

Smal beeldscherm of smal venster. Tekst pas niet naast elkaar. Scroll naar beneden om de tekst te lezen. of maak browser venster breeder.

Moderne tijden... Dat is pech praatpaal weg

Een ruime 10 jaar geleden werd de A50 Eindhoven-Oss geopend. Een hele prestatie want over deze weg is ruim 30 jaar politiek over gesoepbadteerd. Maar de belabberde veiligheid van de oude weg de N265 deed de politiek doen besluiten dat de A50 er moest komen. En 2 weken voor de opening van de A50 gebeurde er op de N265 nog een dodelijk ongeval. Een Auto reed in Veghel via de oprit vanaf Sluisstraat de Corridor op. Voegde in, negeerde de dubbel doorgetrokken streep tussen de rijbanen in om te gaan in halen. En kwam een tegemoetkomende vrachtwagen tegen. Alle 5 inzittende van de wagen kwamen om.

Toen de A50 werd opgeleverd stonden er geen praatpalen. En ik was ook niet verbaasd dat Rijkswaterstaat verkondigde dat de palen die nog wel langs de kant van de snelweg staan gaan verdwijnen. Nu iedereen een mobiele telefoon heeft worden de praatpalen steeds minder gebruikt. En zo verdwijnt er weer een object uit de samenleving. Waar over 15 jaar de jeugd nooit meer van gehoord heeft. Op YouTube circuleren nu al filmpjes waar de jeugd van tegenwoordig aan het klunzen zijn met videorecorders & draaischijf telefoons.

Ook op mijn werk merkt Daantje dat hij niet meer de jongste meer is. De jongere chauffeurs werken tegenwoordig met een navigatiesysteem en kunnen geen kaart meer lezen. Na 20 jaar chaufferen zitten de wegen wel in Daantjes hoofd. en voor de paar straatjes die Daantje niet weet hebben we nog altijd Google maps. In de meeste gevallen weet ik met één kijkje op Google maps wel in welke straat een bepaalde klant zit.

Maar die nieuwe technologie mogelijkheden wordt ook uitgebuit. Transport verzekeraar TVM wilt Camara's gaan inzetten om de rijstijl van chauffeurs te monitoren. Een van die camara's zou zelfs op het gezicht van de chauffeurs gericht staan. Een "eye tracker" noemt m'n dat. Maar "eye trackers" werken met behulp van videobeeld analyse en het is een kleinigheidje om dergelijk video materiaal gewoonweg op te nemen. Dus er staat de hele tijd een videocamera op een werknemer gericht om hem in de gaten te houden. Ondertussen is er een Transport bedrijf uit Houten veroordeeld vanwege het gebruik van camara's in de cabine. En TVM zou ondertussen gestopt zijn met hun "eyetracker". Toch heb ik via de ondernemingsraad gevraagd of er ook plannen waren of mijn werkgever ook interesse had voor een dergelijk Camara systeem. Het Officieel antwoord was dat er te weinig schade gereden wordt om het TVM systeem in de wagens te installeren.

De Rijksoverheid is niet veel beter. Afgelopen week is de nieuwe tapwet voor de geheime diensten aangenomen. In deze wet mogen geheime diensten zonder verdenking van een misdrijf het internet verkeer van grote groepen mensen in de gaten houden. en verbanden in die grote berg data gaan zoeken. Dit is pure Datamining. Zelfs de Stasie had geen beschikking over dit soort middelen.

0 Lezers vinden dit artikel Goed.0 Lezers vinden dit artikel Slecht.

Reactie plaatsen op dit blog bericht

Een klein beetje personalia. Wat is je naam?
Wat is je e-mail adres?
Wanneer je E-MAIL adres niet wilt opgeven. Moet je dat vak leeg laten.
E-mail adres hoef je niet in te vullen. En wordt ook niet op de site gepubliceerd. Jou naam wordt wel op de site gezet.

Uw reacktie op dit blog bericht. 😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😎 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄 🙅 🙆 🙇 🙈 🙉 🙊 🙋 🙌 🙍 🙎 🙏 🤢 🤕 🤒 👿 🤓 🤥 🤑

Creative Commons Licentie
Dit werk van Daan van der Hoeven op deze pagina is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.